• Informacje na temat:

    sałatki z fasolą konserwową

Przepisy na temat: sałatki z fasolą konserwową
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.

  • Sałatka z fasoli i sera

    Ta sałatka jest smaczna i pożywna. Możesz zrobić ją na kolację, albo zjeść zamiast drugiego dania. Zapraszamy do wykorzystania naszego przepisu.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...na oleju. Parówki pokrój w średnie plasterki i przesmaż (tak, aby stały się chrupiące). Cebulę obierz i pokrój ją w dość cienkie piórka. - Składniki sałatki połącz, skrop olejem, a następnie przypraw(...) w oleju osącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Ser feta osącz z zalewy i pokrój w kostkę. - Makaron wymieszaj z serem feta, oliwkami, suszonymi pomidorami, a na końcu dodaj do sałatki...

  • 3 płaty śledziowe; słoik marchewki konserwowej; puszka czerwonej fasoli; por; sól i pieprz; majonez.

  • Przygotowanie Wszystkie składniki sałatki układamy warstwami, kolejność jest następująca: dwie piersi z kurczaka gotujemy a następnie lekko podsmażamy z przyprawą do gyros i pieprzem, 3 cebulki kroimy w kosteczkę i sparzamy, 5-6 ogórków konserwowych kroimy w kosteczkę, paprykę konserwową kroimy w kostkę, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, mały słoiczek majonezu...

  • Sałatka "palce lizać" :) - przysłała Aneczka

    Pięć ugotowanych na twardo jaj, pięć średnich ogórków kiszonych, kukurydza konserwowa, groszek konserwowy, biała fasola konserwowa, majonez.

  • Sałatka Maro - przysłała Aga

    puszka fasoli czerwonej; puszka kukurydzy; 5 plastrów ananasa; 10 dkg szynki konserwowej; 2 - 3 ogórki konserwowe; ser żółty starty na tarce o dużych oczkach; majonez; sól; pieprz czarny

  • Szybka sałatka fasolowa

    Składniki: - 1 puszka czerwonej fasoli, - słoik marynowanych pieczarek, - 15 dag szynki konserwowej, - 1/2 słoika korniszonów, - 4 łyżki oleju, - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz, - kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Fasolę odsączyć, opłukać, pieczarki odsączyć, pokroić na pół, ogórki pokroić na plasterki, szynkę w słupki. Wszystkie składniki sałatki połączyć...

  • Wyśmienita sałatka z kurczakiem - Joanna

    0,5 kg piersi z kurczaka; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 puszka kukurydzy; 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone; 1 zielona papryka; 1 czerwona papryka; 1-2 pomidory; cebula; 5 łyżek majonezu; 3 łyżki jogurtu naturalnego; sól, pieprz do smaku.

  • Z czym te śledzie?

    ...potrawy. Do przygotowania śledzi z fasolą Jaś potrzebujemy: 8 filetów śledziowych w oleju, 3 ogórki kiszone, 2 ogórki konserwowe, szklankę ugotowanej fasoli Jaś, pęczek szczypiorku, 3-4 łyżki majonezu(...). Siekamy cebulę i szczypior. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w salaterce, dodajemy majonez i posypujemy obficie świeżo zmielonym pieprzem. Można trochę dosolić, jeśli uznamy to za konieczne...

Artykuły na temat: sałatki z fasolą konserwową
  • Sałatka ze śledziami

    Śledzie są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów i w przeciwieństwie do innych tłustych ryb - nie zawierają dużo kalorii.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Zimowe sałatki

    ...w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić. Składniki sałatki połączyć, wymieszać z sosem majonezowo- jogurtowym, jeśli trzeba, doprawić. Na półmisku ułożyć pokrojonego w plasterki indyka(...) posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, skropić oliwą, wymieszać. Sałatkę podawać udekorowaną szczypiorkiem...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Co jeść, gdy cierpisz na niedobór żelaza

    Najważniejsze źródła tego pierwiastka to mięso, wędliny, ryby, przetwory zbożowe, owoce i warzywa - w tym ziemniaki.

  • Planując grilla, zadbajcie o to, aby na stole oprócz kiełbasy oraz karkówki pojawiły się również lekkie i smaczne sałatki. Będą świetną przeciwwagą dla mięs z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie sałatki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Czy daliście sobie wmówić, że dieta musi wiązać się z wyrzeczeniami? Nic bardziej mylnego! Wystarczy, że do odchudzania podejdziecie z głową i zaopatrzycie się w kilka sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Zrzucenie kilku zbędnych kilogramów to jedno z najczęstszych postanowień noworocznych. Jednak nie oznacza to, że od tej pory w waszym jadłospisie zagości wyłącznie woda i liście sałaty. To bodaj jeden z najpopularniejszych dietetycznych mitów, który wciąż pokutuje w naszym...

  • 10 zamienników soli oraz cukru

    Coraz to nowe badania naukowe dowodzą, że nadmiar soli oraz cukru w diecie ma zgubny wpływ na nasze samopoczucie i urodę. Warto zastąpić je innymi, zdrowymi produktami.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...