• Informacje na temat:

    sałatki warstwowe z jajkiem

Przepisy na temat: sałatki warstwowe z jajkiem
  • Warstwowa sałatka śledziowa

    Efektowne warstwowe sałatki cieszą nie tylko podniebienia biesiadników, ale i ich oczy. Sałatka śledziowa z burakiem powstała z kolorowych "pięter" to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, które bardzo dobrze przyjęło się również w naszym kraju.

  • Przepis na szybką, kolorową sałatkę warstwową.

  • Warstwowa sałatka

    Ulubiona sałatka wielu Polaków. W sam raz na wyjątkowe okazje

  • zachwyt gości :)

  • Wigilijna sałatka

    ..., cebulkę i ogórki kroimy w kostkę.  6. Jabłka, ziemniaki, ogórki łączymy w miseczce z majonezem, doprawiamy sokiem z połówki cytryny oraz solą i pieprzem. Na wierzchu sałatki układamy naprzemiennie...

  • Na podtrzymanie pięknej pogody i nastroju, małe co nieco do kawki lub herbatki :)

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Uwielbiamy sałatki warstwowe, a ten przepis przyda się zwłaszcza w okresie świątecznym. Efektownie podana i smaczna sałatka śledziowa zachwyci twoich gości.

  • Czasami po obiedzie zostaje kawałek brokuła, gdy nikt nie ma na niego ochoty można go wykorzystać do sałatki.

  • Wielkanocna sałatka warstwowa

    Prosta i efektowna.

  • Sprawdzony przepis na "Warstwowe serduszko"

Artykuły na temat: sałatki warstwowe z jajkiem
  • Sałatka warstwowa z jajek

    Kolorowa, pyszna i sycąca.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

    Sałatka na imprezę albo do pracy.

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...

  • Przykryj śledzia pierzynką. Goście będą pod wrażeniem

    Warstwowa sałatka podawana na zimno coraz częściej gości na polskich stołach.

  • 10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...

  • Właściwości rzeżuchy

    Jeśli już teraz posiejesz rzeżuchę, to na Wielkanoc będziesz miała efektowną dekorację, smaczny dodatek do potraw i... naturalny lek na trawienie w jednym!

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Ostro i po turecku

    ..., przywiozła coś znacznie cenniejszego w kuchni - fantazję! Teraz jej popisowym daniem na przyjęciach są faszerowane bakłażany, sałatki z cukinii i pomidorów, oraz wyjątkowo polskie kebaby. Szczególnie ta...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...