• Informacje na temat:

    sałatki w dużych muszlach

Przepisy na temat: sałatki w dużych muszlach
  • Jak dobrać makaron do potrawy?

    Rodzajów makaronów jest tak wiele, że bez trudu można dopasować je do każdego dania. Większość z nas jednak, w przeciwieństwie do Włochów, nie zastanawia się nad tym, jaki rodzaj makaronu użyć do przygotowywanego dania. Podpowiadamy!

  • Minimum składników, maksimum smaku.

  • Jak jeść owoce morza?

    Nie ma już kłopotu z kupnem świeżych owoców morza, więc często pojawiają na stołach bankietowych, ale także tych imieninowych czy jubileuszowych. I choć koneserzy się krzywią, przyrządzamy je także z mrożonek, które kupujemy w dużych marketach.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka tuńczykowa w muszlach"

  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Prosta i smaczna przekąska.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Przepis wart wypróbowania: "Szpinak zapiekany w muszlach"

  • Pyszna klasyka. Z dodatkiem cukinii są wyjątkowe delikatne i smaczne.

  • Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne muszle z tuńczykiem i warzywami.

Artykuły na temat: sałatki w dużych muszlach
  • Efektowne pomysły na ostatnią chwilę!

    Sałatkę jarzynową w Wigilię podaj w wydrążonych jabłkach, a w święta... w rożkach zwiniętych z plasterków szynki. Ułóż z nich na półmisku efektowną rozetkę i udekoruj gałązkami natki pietruszki lub koperku.

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Makaron na ostro

    ...na pół miękko w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Muszle faszerujemy schłodzoną sałatką i układamy na półmiskach lub dużych płaskich talerzach...

  • Owoce miłości

    Ostrygi , krewetki tygrysie, kawior, homary… Owoce morza, frutti di mare, dary oceanów. Są bardzo zdrowe, ale dla nas, Polaków, nadal egzotyczne. Od wieków uznaje się je za afrodyzjaki, głównie za sprawą mikroelementów, które czerpią z morza.

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!