• Informacje na temat:

    sałatki pieczarkowe

Przepisy na temat: sałatki pieczarkowe
  • Pieczarkowe ślimaczki

    Urocze i smaczne ślimaczki urozmaicą menu każdej imprezy. Goście będą się nimi zajadać. Świetnie smakują solo, jak i z dodatkiem sałatki lub ciepłego barszczyku.

  • Moje masełko pieczarkowe powstało jako produkt uboczny przygotowywania wegańskiego smalczyku. Miałam pół kilo pieczarek, z których część trafiła do smalcu. Ale co zrobić z resztą, jeśli nie ma to być zupa pieczarkowa, sałatka ani sos? Podumałam przez dłuższą chwilę i wymyśliłam masełko pieczarkowe. Powstało niezwykle udane smarowidło do chleba – aromatyczna pasta pieczarkowa.

  • Sałatki makaronowe

    ...warzywa z przygotowanym makaronem. Przełóż po porcji do miseczek i od razu podawaj. Pieczarkowe kokardki Sposób przygotowania 1. Makaron wrzuć na osoloną wrzącą wodę i gotuj o 1 minutę...

  • Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.

  • Sałatki z soczewicą

    Są pyszne, tanie i proste w wykonaniu – tyle wystarczy, żeby często gościły na twoim stole. Dodatkowo łatwo możesz je odmienić, dodając sezonowe warzywa, by każdy z domowników mógł cieszyć się ich smakiem.

  • Sałatka pieczarkowa z jajkami, porem i papryką konserwową. Pasuje do obiadu /do mięsa/ lub na kolację /do kanapek/.

  • Sałatka pieczarkowa - andzia

    1/2/kg pieczarek, puszka groszku konserwowego, pół główki czosnku, pieprz, sól, majonez

  • Pyszna sałatka z podsmażonymi pieczarkami, gotowanymi jajkami, papryką i kiszonymi ogórkami.Wersja bezmięsna ale wędlina będzie świetnym uzupełnieniem składników:)

  • Sałatka pieczarkowa - sabinka

    1/2 kg pieczarek; 1 sloiczek majonezu; 4 jajka; 2 łyżki śmietany; 1 cebula; sól; pieprz

  • Bardzo fajne babeczki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią pieczarki. Pieczarki oczywiście można zastąpić grzybami leśnymi:). Zrobiłam je na kolację wigilijną.

Artykuły na temat: sałatki pieczarkowe
  • Co warto jeść na poprawę nastroju

    Sięgaj po razowe makarony, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, kasze, brązowy ryż. W menu nie może zabraknąć ryb, chudego drobiu i podrobów.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Sprawdzone sposoby na pieczarki

    ...bardzo dużo soku, więc przed dodaniem ich do sałatki trzeba je dobrze osączyć. Warto też skropić je sokiem z cytryny, wtedy nie będą ciemniały. Pieczarki doskonale nadają się do mrożenia. Możesz je...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    Alergie wziewne coraz częściej zdarzają się w starszym wieku. Objawy mogą być znacznie łagodniejsze, jeżeli z posiłków wyeliminujemy składniki potęgujące reakcję uczuleniową.

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Kształt i smak doskonały

    Mięso, ziemniaki, czy też ryż w postaci maleńkich kuleczek polubią zwłaszcza najmłodsi.

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...