• Informacje na temat:

    sałatki owocowe z bitą śmietaną i czekoladą

Przepisy na temat: sałatki owocowe z bitą śmietaną i czekoladą
  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    .... Gotową brzoskwinię, ananasa czy banany możemy podać z bitą śmietaną, lodami oraz biszkoptami czy słomką ptysiową z cukrem - mówi Arkadiusz Drążek z firmy Brześć, producenta słodyczy i przekąsek. Klasycznym(...) grillowego, ale to również okres bogactwa warzywno-owocowego. W związku z tym warto wrzucić na ruszt sezonowe przysmaki z ogródków. Na grillu świetnie sprawdzą się szparagi, bakłażan, cukinie czy papryki...

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...i musujące ( np. coca-cola, oranżada), napoje bezalkoholowe  ( w tym light), herbaty (torebki) bez teiny, rumianku,  herbaty ziołowe, kawa i kawa bezkofeinowa, soki, nektary owocowe(...), kawa zbożowa, napoje owsiane. Ryzykowne: syropy do napojów, gotowe mieszanki do przyrządzania kakao, herbaty aromatyzowane, płynne preparaty uzupełniające sole mineralne, soki owocowe...

Artykuły na temat: sałatki owocowe z bitą śmietaną i czekoladą
  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    ...tymianku. Gotowe kawałki wrzuć na rozgrzaną blachę piekarnika i piecz przez około 25 minut. 4. Owocowe sałatki To największy przysmak nie tylko dla dzieci, choć ich wykonanie jest bardzo proste(...). W najprostszej formie "zwiążesz" całość bitą śmietaną, naturalnym lub owocowym jogurtem. Całość ozdobisz garścią orzechów, migdałów lub orzeszków pinii. 5. Frytki i chipsy w stylu fit Oczywiście latem...

  • Koktajle śniadaniowe z dodatkiem musli albo otrębów są szczególnie sycące i mogą zastąpić cały posiłek. Orzeźwiające frappé owocowe zrobione z mrożonych owoców są doskonałe na upalne letnie popołudnia. Niezwykle cenne dla naszego zdrowia są soki warzywne - zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność, pomagają złagodzić objawy przeziębienia i spowalniają efekty starzenia. Rozdział poświęcony koktajlom mlecznym zawiera przepisy na smoothies urzekające wyrafinowanymi smakami....

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    ...(blendowanie, miksowanie i rozdrabnianie), co czyni blender bardzo uniwersalnym urządzeniem. Wymiana końcówek zajmuje dosłownie sekundę, dzięki czemu przygotowanie koktajlu czekoladowo-bananowego z bitą śmietaną i kruszoną czekoladą zajęło mi w sumie 4 minuty! Dodatkowo ułatwia to mycie (do tej pory posiadałam blender "w całości", którego mycie było bardzo kłopotliwe- ciężko było jednocześnie doczyścić...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...