• Informacje na temat:

    salatka z tunczyka z ziarnami

Przepisy na temat: salatka z tunczyka z ziarnami
  • Serce na talerzu!

    Nieważne, czy twój związek dopiero się zaczyna, czy od lat jesteś mężatką. Romantyczna kolacja à la Ania Starmach podniesie temperaturę uczuć w obu przypadkach!

  • Przyjęcie w wersji mini

    Małe przekąski, tzw. finger food, idealnie sprawdzą się na domowych, karnawałowych imprezach! Są efektowne, smaczne oraz, co najważniejsze, proste w przygotowaniu!

  • Pożywne śniadanko

    Właściwie skomponowane dostarcza dziecku energii do nauki i zabawy na cały dzień. Z czego powinien się składać wzorowy pierwszy posiłek?

Artykuły na temat: salatka z tunczyka z ziarnami
  • Zielono mi! nadal... czyli salatka z kasza

    ...... a do sedna wracajac czyli do tego co w miscie... w misce nasz dzisiejszy obiad... salatka na 2 porcje 100 g kaszy... ja wzielam boulgour, ale idealnie pasuje jeczmienna czy pelnoziarnisty kuskus 2 jajka na twardo zielona papryka pomidor lub dwa cebulka ze szczypiorkiem od dymki ale moze tez byc szalotka czy inna mala cebulka mala puszka tunczyka naturalnego...

  • Śródziemnomorskie lato

    Dzięki sałatce z ciecierzycy i rybie duszonej w "szalonej wodzie" przeniesiesz się do słonecznej Italii.

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku...

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    Powinno się dostarczać dużo błonnika (25 g dziennie) - świeżych warzyw i owoców, a także gruboziarniste pieczywo i kasze.

  • Ryż na pięć sposobów

    Ryż jest podstawą wyżywienia jednej trzeciej ludności świata. Biały, najbardziej oczyszczony, jest w Polsce powszechnie używany, ale to nie jedyna opcja. Ryż naturalny, brązowy, czarny, basmati czy dziki to gatunki, które też warto zaprosić do jadłospisu. Wszystkie rodzaje ryżu z powodzeniem możemy serwować w daniach słodkich i wytrawnych. Szukasz inspiracji? Dziś pięć pomysłów z ryżem w roli głównej.

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    Zadbaj o to, by w twoim jadłospisie często pojawiały się pokarmy zawierające witaminy A, E i te z grupy B.

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    Alergie wziewne coraz częściej zdarzają się w starszym wieku. Objawy mogą być znacznie łagodniejsze, jeżeli z posiłków wyeliminujemy składniki potęgujące reakcję uczuleniową.

  • Dlaczego warto jeść kukurydzę

    ..., z ziarnami ściśle przylegającymi do siebie. Te bardziej dojrzałe, ciemnożółte, mają ziarno twarde, mniej smaczne. Nie kupuj kolb z żółtymi liśćmi, gdyż są stare. Przed ugotowaniem można włożyć kolbę...

  • Wielka księga smaków: Groszek cukrowy

    Był spożywany już w czasach neolitu, co potwierdziły wykopaliska archeologiczne na Bliskim Wschodzie.

  • Kukurydza. Z czym i jak ją jeść?

    Jemy ją w całości w kolbach lub same ziarenka dodajemy do różnych potraw. Małe, ale żółte, wyraziste, wielu potrawom nadają ciekawy smak.