• Informacje na temat:

    sałatka z tuńczyka przekładana

Przepisy na temat: sałatka z tuńczyka przekładana
  • Sałatkowy klasyk z Nicei

    Wywodzi się z Nicei, gdzie rybacy jedli ją po powrocie z połowów. Dzisiaj to najbardziej znana na świecie francuska sałatka. Jej nieodzowne składniki to tuńczyk, jajka na twardo i pomidory. Jak przygotować sałatkę nicejską?

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...położyć plaster wątróbki. Wszystko oblać sosem pieczeniowym. Sałatka nicejska Składniki: - 750 g zielonej fasolki, - sól, - 4 jajka, - 500 g pomidorów, - 2 cebule, - główka sałaty rzymskiej, - puszka tuńczyka, - 2 gałązki tymianku, - jedna gałązka rozmarynu, - 2 gałązki bazylii, - 4 łyżki octu winnego, - 2 łyżki soku z cytryny, - 6 łyżek oleju, - pieprz, - łyżeczka cukru, - oliwki...

Artykuły na temat: sałatka z tuńczyka przekładana
  • Pożywna sałatka z tuńczykiem

    ... połówki. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.  3. Jeżeli mamy oliwki z pestkami, dodajemy je do sałatki w całości. Oliwki bez pestek możemy pokroić w plasterki.  4. Tuńczyka odsączamy z zalewy(...) kawałki tuńczyka i delikatnie mieszamy. Przekładamy sałatkę do salaterki i posypujemy natką pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Zobacz także:

  • Jadłospis pełen kwasów omega-3

    Są najbardziej wartościowymi tłuszczami. Korzystnie wpływają na serce, mózg i wzrok. Organizm ich nie wytwarza, dlatego musimy je dostarczać z jedzeniem. Z jakim? Dowiedz się!

  • Obiad dobrze przemyślany

    ..., 2 puszki tuńczyka, 3 jabłka, 35 dag sera żółtego Ponadto: jedna duża szklana salaterka lub kilka mniejszych, pomidorki koktajlowe oraz koperek do dekoracji Ewentualnie: 2 ząbki czosnku, 30 dag szynki, puszka groszku konserwowego, po strąku żółtej i czerwonej papryki 1. Selera, ananasa i kukurydzę osącz na sicie. Tuńczyka wyjmij z puszki, lekko osącz i rozdrobnij widelcem. Jajka ugotuj na twardo...

  • ...położyć plaster wątróbki. Wszystko oblać sosem pieczeniowym. Sałatka nicejska Składniki: - 750 g zielonej fasolki, - sól, - 4 jajka, - 500 g pomidorów, - 2 cebule, - główka sałaty rzymskiej, - puszka tuńczyka, - 2 gałązki tymianku, - jedna gałązka rozmarynu, - 2 gałązki bazylii, - 4 łyżki octu winnego, - 2 łyżki soku z cytryny, - 6 łyżek oleju, - pieprz, - łyżeczka cukru, - oliwki...