• Informacje na temat:

    sałatka z selerem marynowanym szynką i papryką marynowaną

Przepisy na temat: sałatka z selerem marynowanym szynką i papryką marynowaną
  • Sałatka ryżowa

    Jedna z naszych redakcyjnych koleżanek przyznała, że jest to ulubiona sałatka jej męża, nic dziwnego - przetestowaliśmy ten przepis, rzeczywiście jest pyszna!

  • Sałatka jest pyszna i szybka w przygotowaniu.

  • Sałatki makaronowe

    ...i ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Mięso pokrój w plasterki. Papryczki osącz zalewy, a następnie każdą potnij na 2-3 kawałeczki (możesz zastąpić je zwykłą marynowaną papryką, a jeśli(...)Śródziemnomorskie penne Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Sok pomidorowy zmiksuj z papryką, chili, cukrem (lub 1/2 łyżeczki miodu), szczyptą soli oraz pieprzu...

  • Jak wykorzystać marynowaną wędzoną paprykę ? Proponuję dodać do sałatki.

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...masła i mleka. Tak przygotowana puszysta masa doskonale skomponuje się z pieczoną szynką! Kanapka à la pastrami Z upieczonej na święta szynki zostały ci jeszcze niezjedzone kawałki? Dodaj je do(...) krojonych w paski ogórków kiszonych. Wyborna sałatka Kawałki pieczonej szynki mogą także stać się bazą do przygotowania wybornej sałatki. Do pokojonej w kostkę szynki dodaj kawałki ananasa...

  • Szybka w przygotowaniu i pyszna.

  • ...20 dag szynki pokroić w kostkę, seler ze słoiczka, kukurydzę, czerwoną fasolę i małą cebulą pokroić w drobną kostkę, ząbek czosnku, paprykę - świeżą lub marynowaną - pokroić w kostkę, dodać sałatę lodową, majonez, sól, pieprz. Wszystko wymieszać i schłodzić w lodowce ok. pół godz. Smacznego. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Sałatka, którą robi się bardzo szybko. I jest wg. mnie bardzo smaczna. Pomidorki warto zastąpić czerwoną papryka.

  • Wielkanoc smakuje domowym żurkiem lub barszczem białym, kolorowymi babkami i mazurkami, aromatyczną kiełbasą i pysznymi sałatkami...a jeśli o sałatkach mowa, to polecam przepis na sałatkę śledziową z marynowaną papryką i czerwoną cebulą. Pycha! :)

  • Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno wybredne podniebienie. Marynowana papryka i rodzynki nadają bardzo ciekawy smak.

Artykuły na temat: sałatka z selerem marynowanym szynką i papryką marynowaną
  • Choroba refluksowa. Co jeść, a czego się wystrzegać?

    ...monotonne. Na lunch odpowiednia będzie odmiana tradycyjnej i ulubionej sałatki jarzynowej, czyli sezonowa sałatka jarzynowa ze szparagami i szynką. Lekkostrawne, różnorodne składniki doprawione(...) z jogurtem. Dodać siemię lniane i doprawić miodem. Przepis na lunch Tradycyjna sałatka jarzynowa ze szparagami i szynką (2 porcje**) Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: łatwe Białko...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Sałatki i surówki obiadowe najczęściej przygotowujemy na bazie kapusty lub sałaty. A co powiecie na kalarepę? To niedocenione warzywo zasługuje na naszą uwagę, gdyż jest wyjątkowo zdrowe i smaczne. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest bardzo lekkostrawna, a wszystkie osoby na diecie mogą bez wyrzutów sumienia umieścić ją w swoim jadłospisie, gdyż zawiera zaledwie 27 kcal. Spokojnie możemy również podawać ją dzieciom. Co ciekawe, to niepozorne warzywo może mieć właściwości antyrakowe. W kalarepie...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...