• Informacje na temat:

    sałatka z rzodkiewką kukurydzą porem

Przepisy na temat: sałatka z rzodkiewką kukurydzą porem
Artykuły na temat: sałatka z rzodkiewką kukurydzą porem
  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 łyżki siemienia, tarte jabłko, szczypta cynamonu i kurkumy Wystarczy wymieszać składniki. Wtorek: Jajko, grahamka i sałatka Składniki: grahamka, jajko, pomidor, szczypior, 1/2 kulki mozzarelli, olej lniany Jajko ugotuj na miękko. Pokrój pomidor i mozzarellę. Posyp szczypiorem, skrop olejem. Zjedz z grahamką. Środa: Pasta z makreli i sałatka z papryki...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    ...pomidorów. ) - 1 łyżeczka koprku. Zagotować wodę. Dodawać składniki w podawanej kolejności. Posypać koperkiem. Sałatka z kukurydzą i sałatą Składniki: Sos: Z- 2 łyżki oliwy, M - 1 ząbek czosnku...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...i wyciśnij sok. W razie potrzeby rozcieńcz go wodą mineralną. Najlepiej pij koktajl do drugiego śniadania. Rób to przynajmniej przez tydzień. Sałatka oczyszczająca Jest niskokaloryczna, działa(...) bułki. Sałatka antynowotworowa Poszatkuj pół główki kapusty. Pokrój w krążki dwie czerwone cebule i zeszklij na oleju. Następnie dodaj kapustę, podlej sokiem z jabłek, lekko posól i duś na małym...

  • Sałatki i surówki obiadowe najczęściej przygotowujemy na bazie kapusty lub sałaty. A co powiecie na kalarepę? To niedocenione warzywo zasługuje na naszą uwagę, gdyż jest wyjątkowo zdrowe i smaczne. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest bardzo lekkostrawna, a wszystkie osoby na diecie mogą bez wyrzutów sumienia umieścić ją w swoim jadłospisie, gdyż zawiera zaledwie 27 kcal. Spokojnie możemy również podawać ją dzieciom. Co ciekawe, to niepozorne warzywo może mieć właściwości antyrakowe. W kalarepie...

  • Zachowaj młodość na długo

    ..., ugotować. Dodać pomidory bez skórki (pół puszki), gotować 5 minut. Posypać posiekaną bazylią, przyprawić solą i pieprzem. Sałatka z tuńczykiem Składniki na 1 porcję, porcja: ok. 410 kcal: Ziemniaki...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...