• Informacje na temat:

    sałatka z pulpecikami

Przepisy na temat: sałatka z pulpecikami
  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...dekoracyjnie do jajek i podaj. Sałatka na kolację Masz kilka ziemniaków z obiadu? Pokrój je w plastry, dodaj osączonego tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym), pokrojoną cebulę, paprykę, ew. kukurydzę oraz zioła (np. natkę pietruszki), dopraw do smaku. Sałatka jest lekka, ale sycąca. Na zdrowe kanapki Zamiast wędliny, warto na pieczywie położyć tuńczyka. Dobrze smakuje z serkami i twarogami...

  • Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami, fetą i dużą ilością warzyw z sosem czosnkowym to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

  • Jakie jedzenie przygotować na imprezę, aby zadowoliło zróżnicowane gusta kulinarne?

    Nasi goście zjedli już wszystkie koreczki, sałatki, kanapki i inne przygotowane dania. Impreza jest udana i na pewno za jakiś czas ktoś znów zechce coś przekąsić, a tymczasem w lodówce hula wiatr. A zresztą – szkoda by było zniknąć na dłużej w kuchni i przyrządzać potrawy, zamiast bawić się z resztą towarzystwa. Jak wybrnąć z tej sytuacji?

  • Pyszne spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym, doskonałe na szybki obiad :)

  • Proste przepisy na smakowite potrawy

    ...w gruszkach.  3. Każdy owoc owiń folią aluminiową i piecz w temperaturze 190°C przez 15-20 minut (gruszki powinny zmięknąć). Podawaj na ciepło.  Sałatka z kurczakiem grillowanym Sposób...

  • Danie jednogarnkowe.

  • ​Pulpety z drobiu z warzywami

    ...z gęstymi, ostrymi dipami i sałatkami. Przygotowanie: 30 min Porcja: 350 kilokalorii...

  • Pyszna i pożywna zupka, w sam raz na zimę:) Przepis zdobyty ob mamy:)

  • Pyszne dania, które przygotujesz bez trudu!

    ...rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wrzuć mięso, a gdy się lekko zrumieni, zalej bulionem, dodaj przyprawy i pokrojoną marchewkę. Duś około 90 minut. Podawaj ze śmietaną. Sałatka...

  • Lekka, rozgrzewająca zupa lekko zmodyfikowana prze zemnie:)

Artykuły na temat: sałatka z pulpecikami
  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • No to klopsik!

    Lekki i smaczny, idealny na obiad lub przekąskę. Ta mała mięsna kuleczka wybornie smakuje z warzywami, w zupie lub sałatce.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Jedz pysznie... razem z dzieckiem

    ...bogactwem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego rozwoju układu nerwowego. Sałatka z kurczaka z dressingiem pomarańczowym Marynata łyżka musztardy, łyżka(...) tłuszczowych w żyłach, wpływając pozytywnie na układ krążenia i zapobiegając chorobom serca. Świeże zioła - pobudzają przemianę materii i apetyt. Pietruszkowe purée z pulpecikami z kaszy jaglanej...

  • Sałatki i surówki obiadowe najczęściej przygotowujemy na bazie kapusty lub sałaty. A co powiecie na kalarepę? To niedocenione warzywo zasługuje na naszą uwagę, gdyż jest wyjątkowo zdrowe i smaczne. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest bardzo lekkostrawna, a wszystkie osoby na diecie mogą bez wyrzutów sumienia umieścić ją w swoim jadłospisie, gdyż zawiera zaledwie 27 kcal. Spokojnie możemy również podawać ją dzieciom. Co ciekawe, to niepozorne warzywo może mieć właściwości antyrakowe. W kalarepie...

  • Zdrowy jadłospis

    Sałatka z 2 jajek z kiełkami lucerny, soczewicy, rukolą, ogórkiem oraz przyprawami, pieczywo pełnoziarniste, herbata imbirowa. Obiad Łosoś (100 g ryby w porcji) w marynacie z soku z pomarańczy(...)), twarożek z białego sera i jogurtu, świeży owoc. Drugie śniadanie Sałatka z bobu z suszonymi pomidorami, pestkami dyni, sałatą, pieczywo z pełnego ziarna, szklanka parzonego koperku (poprawia...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

Wideo na temat: sałatka z pulpecikami
  • Świąteczna kuchnia Jana Kuronia

    Świąteczne potrawy mogą czasami wydawać się nudne. Jak urozmaicić dania na bożonarodzeniowym stole? W "Dzień Dobry TVN" Jan Kuroń podzielił się swoimi ulubionymi przepisami na świąteczne przysmaki w trochę innej wersji. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: farsz pierogowy z groszkiem i karpiem, sałatka śledziowo-ziemniaczana oraz pulpeciki rybne.

  • Zielona kuchnia Piotra Kucharskiego

    Piotr Kucharski przygotował w programie "Dzień Dobry TVN" dania z kapusty, szpinaku i szparagów. Kucharz przyrządził kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami, gołąbki z młodej kapusty, placek z kakao, truskawkami i szpinakiem oraz sałatkę z młodymi ziemniakami i grillowanymi szparagami. (DDTVN/x-news)