• Informacje na temat:

    sałatka z pora z jajkiem

Przepisy na temat: sałatka z pora z jajkiem
  • Pyszne sałatki na lepszą odporność

    ...przemieszaj. Jeśli masz w swoich zapasach marynowaną cieciorkę, także możesz dodać ją do pieczonej papryki - sałatka będzie bardziej pożywna i sycąca.  *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie wywodzący się...

  • Wiosenna sałatka z rzodkiewką

    ...własnych upodobań (1 lub 2 opakowania). Doprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy plasterkami rzodkiewek. Ostrzejsza będzie sałatka przyrządzona z pora (biała część), rzodkiewek, kukurydzy z puszki i jajek...

  • Sałatka jarzynowa

    Twoje dziecko skończyło właśnie 2. rok życia. To najlepsza pora, żeby wprowadzić nowe dania. Polecamy sałatkę jarzynową.

  • Pora na szczawiową!

    Zupa szczawiowa, tradycyjna, zabielana śmietaną, podana z jajkiem na twardo jest stałym elementem wiosennego menu. Szczaw, ze względu na swój kwaśny smak można dodawać z powodzeniem do sałatek(...), pieprzem, jajkiem i 2-3 łyżkami wywaru z cebuli, wlewamy do zupy, mieszamy i podgrzewamy 5-6 minut na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy miętą.

  • Sałatki ziemniaczane

    Sałatka nicejska 40 dkg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 40 dkg ugotowanej zielonej fasolki (może być z puszki), czerwona cebula, strąk słodkiej zielonej papryki, 40 dkg małych twardych(...) pokroić w drobną kostkę, rozdrobnić też jajka i filety. Wszystkie składniki połączyć z sosem i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki, przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Sałatka bałkańska...

  • Sałatka z porów - przysłała Ania

    Przyrządzanie Pora kroimy w kostkę, jeśli jest bardzo ostry, można sparzyć wrzątkiem. Jajka i jabłka (obrane ze skórki i gniazd nasiennych) również kroimy w kostkę. Wszystko wkładamy do miski, zalewamy śmietaną oraz majonezem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę powinno się schłodzić około pół godziny przed podaniem. Jest pyszna - polecam!

  • Przygotowanie Pierś gotujemy w osolonej wodzie wyjmujemy czekamy aż ostygnie i kroimy w kostkę. Pora drobno siekamy, jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, ananasa w małe cząstki. Seler odcedzamy na sitku. Wszystko mieszamy razem w misce. Osobno robimy sos z majonezu i jogurtu, do smaku dodajemy sól i pieprz. Zalewamy sałatkę i mieszamy. Można podawać z czosnkowym pieczywem. Smacznego...

  • Sałatki i surówki

    ...- pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól(...). Posypać zieleniną. Surówka dostarczy nam tylko 220 kalorii. Sałatka z kiszonej kapusty - 30 dag kiszonej kapusty - mała cebulka - 2-3 łyżki majonezu - cukier - pieprz Cebulkę drobno posiekać...

  • Sałatka pieprzowa - Katarzyna

    seler sałatkowy (ze słoiczka), 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasów, ok. 20 dkg szynki konserwowej, jabłko, 3 jajka, por, majonez, pieprz

  • Wiosną jedz sałatki!

    Sałatka wiosenna Składniki: - 2 pęczki rzodkiewki, - 1 pęczek szczypiorku, - 2 jajka ugotowane na twardo, sos: - 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu, - 1 łyżeczka musztardy, - sól, cukier Przygotowanie: Rzodkiewki pokroić w plastry, jajka w ćwiartki, posiekać szczypior. Składniki polać sosem. Sałatka z czerwonej kapusty Składniki: - 30 dag czerwonej kapusty, - 10 dag fasoli perłowej, - 10

Artykuły na temat: sałatka z pora z jajkiem
  • Sałatka ze śledziem

    Sprawdzi się idealnie jako przystawka wigilijna.

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...

  • Zupełnie nowa sałatka z tuńczykiem

    1. Sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rozłóż ja na talerzu i posyp pokrojonym w plasterki porem. 2. Następnie wymieszaj z cząstkami odsączonego...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Chrupiąca sałatka

    Tę sałatkę robi się naprawdę błyskawicznie. Zamiast jajek dodaj żółty ser, a kukurydzę zastąp groszkiem – będzie bardziej kolorowo.

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Pory na 4 sposoby

    Sałatka z porów Pory pokroić w krążki i blanszować we wrzątku 2-3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ser pokroić w słupki, szynkę w paseczki. Jogurt zmieszać ze śmietaną i 3 łyżkami soku ananasowego. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowane składniki wymieszać wraz z sosem i odstawić na 30 minut.   Pory z winegretem    Pory...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Pora na pora

    Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ odpornościowy. Jest lekkostrawny, bogaty w witaminy i mikroelementy.  Jak wybierać Cebula pora nie może mieć zgrubień u podstawy ani żadnych żółtych lub czarnych plam. Jego liście powinny być zielone...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

Wideo na temat: sałatka z pora z jajkiem