• Informacje na temat:

    salatka z pora i paluszkow

Przepisy na temat: salatka z pora i paluszkow
  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    ..., Gouda i Mozarella GRZYBOWE PIEROŻKI FILO Pierożki filo wypełnione leśnymi grzybami i serkiem kremowym SALATKA HANGER STEAK Z ANGUSA 300g plastrów Hanger Steak, rukola, młoda sałata rzymska, ser...

  • Rady na dobry apetyt

    Smyk żywi się głównie makaronem lub naleśnikami? A może najchętniej jada w biegu albo pod osłoną nocy? Podpowiadamy, jak skutecznie rozwiązać typowe dziecięce problemy z jedzeniem.

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...przygotowania: 70 minut Jedna porcja zawiera: 2940 kJ/702 kcal Curry z dyni i kurczaka Składniki: - 1,5 kg dyni hokkaido, - 750 g filetów z kurczaka, - 600 g pora, - 3 cebule, - 2 łyżki oleju...

  • Kuchnia chorwacka

    ...mieszane z wodą mineralną. Wino traktowane jest tu jak składnik posiłku i najlepszy sposób ugaszenia pragnienia, w związku z czym bez znaczenia jest praktycznie pora dnia, o jakiej się je spożywa...

Artykuły na temat: salatka z pora i paluszkow
  • Nie oddawaj kolacji wrogowi!

    Iza Grelowska, Styl.pl: Ostatnio znalazłam w internecie zdjęcie pingwina z podpisem "jaskółka, która jadła po 18.00". Czy rzeczywiście nie powinno się jeść po 18.00? Czy to grozi nadwagą? Renata Przybyłowicz, dietetyk: - Tak naprawdę pora kolacji powinna zależeć od pory pójścia spać. W dzisiejszych czasach raczej rzadko zdarza się, by ktoś kładł się spać tak wcześnie, by ostatni posiłek jeść...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Jakie piwo do posiłku?

    ...potrawy może również zostać złamany silnym nagazowaniem piwa. W piwno-kulinarnej podróży po świecie zmysłów znaczenie ma również pora dnia, pora roku, a nawet moment podania piwa podczas posiłku. Do...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Przedszkolak czerpie energię ze zbóż

    Zasady zdrowego żywienia powinny być stosowane nie tylko w domu, ale także w przedszkolu. W końcu małe dziecko spędza tam większość swojego dnia.

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Naturalne sposoby

    Tabletka to ostateczność. Zamiast po nią sięgać, wypij lepiej pachnącą herbatkę. Nasz ekspert podpowiada, jakie zioła likwidują częste dolegliwości u przyszłych mam.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Naturalne sposoby

    Tabletka to ostateczność. Zamiast po nią sięgać, wypij lepiej pachnącą herbatkę. Nasz ekspert podpowiada, jakie zioła likwidują częste dolegliwości u przyszłych mam.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...