• Informacje na temat:

    sałatka z oscypek

Przepisy na temat: sałatka z oscypek
  • Sałatka z oscypkiem

    Prawdziwe oscypki są robione z mleka owczego. W serkach tych znajduje się sporo składników mineralnych i witamin, dlatego warto po nie sięgać gdy chcemy wzmocnić swój organizm.

  • Oscypek i żurawinka doskonałe do winka.

  • Sałatka z grilla

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.

  • Pomysł na oscypki.

  • Sałatka z serem halloumi

    Halloumi to biały ser wyrabiany na Cyprze. Ma delikatny, lekko słodkawy smak, a konsystencją przypomina naszego oscypka. I podobnie jak on, świetnie smakuje również na ciepło.

  • Pyszna sałatka z oscypkiem :)

  • Street food dla każdego

    Jedzenie na ulicy ma wielu zwolenników. A pod hasłem street foodu nie kryje się wyłącznie azjatyckie jedzenie. Przecież są też rodzime zapiekanki czy grillowane oscypki. To jednak wcale nie wyczerpuje listy przysmaków, które możemy zjeść z food trucka czy przysłowiowej budki.

  • Rewelacyjna błyskawiczna sałatka. A jaki smak.....

  • Lato na talerzu

    Kiedy jak nie teraz? Są soczyste, pachnące, pełne smaku. Doskonałe na lunch czy wakacyjny piknik. Warzywa i owoce w prostych i ciekawych sałatkach to jest to!

  • Znakomita przekąska do piwa.

Artykuły na temat: sałatka z oscypek
  • Bundz, bryndza i oscypek

    ...z domieszką krowiego. Podobnie jak najpopularniejszy góralski ser, czyli oscypek, gdzie domieszka mleka krowiego nie może przekraczać 40 proc. Bryndza smakuje wyśmienicie z chlebem i pomidorem, jednak podnosi również walory smakowe ciepłych dań. Oscypek Jako przystawka oscypek świetnie smakuje skrojony w plastry, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą. Doprawiamy go solą, pieprzem...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Zielone kluski na rukoli

    Gorące kluseczki warto posypać tartym serem, np. włoskim parmezanem lub swojskim oscypkiem.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Smaczna Polska

    Toruń słynie z pierników, a Podhale z oscypków. Na Śląsku zjemy roladę z modrą kapustą, a na Mazowszu flaczki. Każdy region ma swoją kuchnię, z której jest dumny. Sprawdź, gdzie można jej posmakować.

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Rukola święci triumfy

    We Francji i Włoszech spotkamy ją w makaronach i sałatkach albo rozrzuconą na pizzy. W Polsce na dobre zagościła kilka lat temu i od razu zrobiła zawrotną karierę.

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Przysmak góralski

    ...1. Oscypek pokrajać na niezbyt grube plastry. Filety śledziowe dobrze osączyć z oleju, pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej ukośnie. Ser i śledzie ułożyć dekoracyjnie na dużym półmisku. 2. Groszek odsączyć. Paprykę umyć i drobno pokroić, wymieszać z groszkiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, wymieszać z oliwą. 3. Na półmisku obok śledzi ułożyć sałatkę...

  • Sałatki i surówki obiadowe najczęściej przygotowujemy na bazie kapusty lub sałaty. A co powiecie na kalarepę? To niedocenione warzywo zasługuje na naszą uwagę, gdyż jest wyjątkowo zdrowe i smaczne. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest bardzo lekkostrawna, a wszystkie osoby na diecie mogą bez wyrzutów sumienia umieścić ją w swoim jadłospisie, gdyż zawiera zaledwie 27 kcal. Spokojnie możemy również podawać ją dzieciom. Co ciekawe, to niepozorne warzywo może mieć właściwości antyrakowe. W kalarepie...

Wideo na temat: sałatka z oscypek
  • Gofry, bundz, dorsz. Dania z polskich kurortów

    Jakie smaki kojarzą nam się z wakacjami? - Poprzez kuchnię chciałbym zaprosić do polskich kurortów - powiedział Andrzej Polan. Kucharz przygotował w "Dzień Dobry TVN" gofry czekoladowe, oscypki, bundz z owocami oraz dorsza z sałatką z kiszonych warzyw.(Dzień Dobry TVN)