• Informacje na temat:

    salatka z marchwi i jablka do ryby smazonej

Artykuły na temat: salatka z marchwi i jablka do ryby smazonej
  • Zaparcia -  pokonaj je naturalnie

    ...chudego mięsa lub ryby i surówką z kiszonej kapusty, ogórków, papryki. Na kolację - dwie kromki razowego chleba z pastą z awokado albo twarogu oraz rzodkiewką, cebulą i sałatą. Na przekąskę - pół...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...z oliwek, posypane prażonymi pestkami słonecznika. Kolacja: Sałatka z wędzonej ryby z pomidorami, zieloną sałatą, czerwoną cebulą polana sosem z oleju rzepakowego, soku z cytryny i łyżeczki(...) fitohormonów, wspomagają utrzymanie równowagi hormonalnej. Olej warto jeść na surowo, skrapiać sałatki. Jadłospis dla zdrowia Śniadanie: Koktajl z jabłka, marchwi z otrębami i maślanką posypany...

  • W przydomowym ogródku możecie wyhodować cudowne warzywa, które zapewnią wam moc witamin i substancji odżywczych. Przekonajcie się jak niepozorna marchew wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko....

  • Dieta bezpieczna dla alergika i cukrzyka

    ...zaliczane do roślin strączkowych. ryby - trzeba wystrzegać się też dressingów do sałatek (np. cesar), bo mogą zawierać dodatek anchois. owoce morza - nie należy... przebywać w miejscu, gdzie się je(...), kremów, sałatek). l jagnięcina: sprawdzi się jako dobre źródło białka dla uczulonych na jajka, ryby lub na owoce morza. oliwa: będzie dobrą alternatywą dla masła w diecie osób uczulonych na białka...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    ...korzeniowych - marchwi, pietruszce, selerze, burakach), który pomaga w usuwaniu toksyn  z organizmu. Dbaj o linię Nadmierny apetyt często jest efektem stresu towarzyszącego łuszczycy. Staraj się nie(...) jest ich w rybach, oleju lnianym i konopnym. Przynajmniej dwa razy w tygodniu zjedz porcję morskiej ryby (łososia, śledzia, dorsza). Codziennie przyrządzaj sałatki z dodatkiem oleju lub oliwy...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...sposobie odżywiania naszych praprzodków, którzy jedli głównie mięso i rośliny leśne, bo taka jest nasza natura, niezmienna przez wieki. Podstawą jest chude mięso, czyli drób, wołowina, dziczyzna, ryby(...). Owoce tylko mało słodkie. Unikamy: produktów zbożowych, nabiału, cukru, roślin strączkowych, słodkich owoców (np.: bananów, czereśni, śliwek i winogron), wysokoskrobiowych warzyw (np.: marchwi...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...