• Informacje na temat:

    salatka z makaronu kuleczek

Przepisy na temat: salatka z makaronu kuleczek
  • szybka sałatka

  • Nadziewane klopsiki

    Mięsne kule i kuleczki napełnione smakowitymi dodatkami. W sam raz na obiad!

  • szybka sałatka na imprezkę lub kolację

  • Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową

    Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka szt. na tzw. jeden kęs. Kotleciki doskonale pasują do kaszy, ryżu, makaronu, ziemniaków, można...

  • Swietna jaoko danie samodzielne lub jako dodatek do mięs.Polecam na zimowe wieczory,bo jest szybka ,smaczna i syta:)

  • Smak – suma detali

    Nierzadko widząc gotową potrawę nawet ich nie dostrzegamy. Małe, ciemnozielone kuleczki, które pewnie nie wygrałyby w kategorii najpiękniejszej rośliny na świecie. Ale kiedy już znajdą się w ustach nie sposób ich nie docenić. Kapary – czym jeszcze, poza wyrazistą nutą smakową, mogą nas oczarować?

  • Łatwe i pyszne

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...zwykłe kotlety - na rozgrzanym oleju. 5. Do makaronu. Spaghetti, penne czy inny makaron można podać z najprostszym sosem świata, zrobionym z groszku podduszonego z cebulą na maśle lub oleju. To...

  • Warstwowa sałatka ze świeżych warzyw i kuleczek z mięsa mielonego, z sosem czosnkowym i słonecznikiem.

Artykuły na temat: salatka z makaronu kuleczek
  • Makaronowe rozmaitości

    ..., kolanka) płuczemy pod zimną wodą, by usunąć resztki skrobi, i mieszamy z odrobiną oliwy. Do chwili podania przechowujemy w lodówce. Na bazie gorgonzoli Do makaronu szerokie wstążki (papardelle(...). Sałatka grillowa Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu typu świderki, 2 jajka, 1 ogórek, 25 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej), 1 czerwona cebula, 200 ml maślanki, 4 łyżki majonezu, pół...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Fot. 123RF/Picsel Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg...

  • Szybki kurs jedzenia kuskusu

    Te małe ziarenka łączą w sobie cechy makaronu i kaszy. To znakomita podstawa kuchni dla zapracowanych. Błyskawicznie zrobisz z niego pyszne danie!

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Deser mirabelkowy na szybko i menu na nachodzący tydzień.

        Bardzo, bardzo dawno nie pisałam na moim kulinarnym blogu ale wakacje zaniosły mnie na drugą stronę Atlantyku i samo opisywanie podróży zajęło...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Jedz pysznie... razem z dzieckiem

    ...jaglana - to źródło witamin z grupy B oraz żelaza, ma działanie zasadotwórcze. Mięso indyka - wartościowe źródło białka. Spaghetti ze szpinakiem i fetą 150 g makaronu spaghetti...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Z serem pleśniowym

    ...zgęstnieje. Lazurowy makaron Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu tagliatelle (szerokie wstążki), 15 dag świeżego szpinaku, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 15 dag pomidorków koktajlowych, 15 dag...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...