• Informacje na temat:

    salatka z kurczakiem czerwona fasola i papryka

Przepisy na temat: salatka z kurczakiem czerwona fasola i papryka
  • Zielona sałatka z makaronem gruboziarnistym. Idealna na lunch do pracy

    Będąc w ciąży pisałam trochę o naturalnych produktach, które mają działanie anty-cllulitowe. Jednym z nich jest brokuł, który niestety traci on swoje właściwości po ugotowaniu. Nigdy nie przypuszczałabym jednak, że smakuje tak rewelacyjnie w surowej postaci.

  • Wyśmienita sałatka z kurczakiem - Joanna

    ...0,5 kg piersi z kurczaka; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 puszka kukurydzy; 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone; 1 zielona papryka; 1 czerwona papryka; 1-2 pomidory; cebula; 5 łyżek majonezu; 3 łyżki jogurtu naturalnego; sól, pieprz do smaku.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...i kalafiorem - 1/2 główki kalafiora -20 dag grubszych plasterków pieczonej polędwicy wołowej -żółta, czerwona i zielona papryka -15 dag pomidorków koktajlowych -3 większe dymki -łyżka posiekanego koperku(...) z opieczonymi na złoto ćwiartkami ziemniaków.   Miks sałat z łososiem -40 dag filetów z łososia -po 8 dag młodych listków szpinaku, botwinki, rukoli i radicchio -czerwona i żółta papryka -po 2 łyżki...

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • ...1 puszka kukurydzy; 2 puszki czerwonej fasoli; 2 pomidory; 1 zielona papryka - świeża; 5 średnich ogórków kiszonych; 1 pierś z kurczaka; 1 paczka oregano. Sos: ocet winny, oliwa z oliwek, papryka ostra, sól, pieprz, bazylia.

  • Potrawy na cały tydzień

    ..., duś. Faszeruj tortille.  Szaszłyki z kurczakiem Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz. Pokrój na małe kawałki, oprósz solą i pieprzem, posyp tymiankiem, oregano, miętą...

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ...tradycja. Typowe warzywne przystawki to tabouleh - surowe posiekane pomidory, czerwona papryka, ogórek z oliwą, czosnkiem i kuskusem oraz madbukha - bakłażan gotowany w śmietanie i oliwie. Bardzo...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Ozdób i zepnij szpadkami. Kolorowa sałatka Składniki:  ●główka sałaty zielonej lub lodowej ●2 pomidory ●czerwona papryka ●3 kiwi ●słoiczek czarnych hiszpańskich oliwek bez pestek ●4 duże plastry(...) sałatki wyłącznie oliwę z oliwek, a całość doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekanka z kurczakiem i kiwi Składniki: ●8 podłużnych bułek ●6 kiwi ●pierś kurczaka ●olej ●puszka mleczka...

  • Najlepsze przepisy ze słonecznej Toskanii!

    ...bułeczki (ok. 60 g) 7 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz słodka papryka 250 ml 3 łodyżki bazylii 4 łodyżki majeranku 50 g tartego parmezanu    Przygotowanie: Skórkę pomidorów(...) Jedna porcja zawiera: 1720 kJ/411 kcal     Toskańska fasola w oliwie i pomidorach Składniki: 500 g  świeżej fasoli 2 dojrzałe pomidory średniej wielkości cebula...

  • Żelazna dieta na anemię

    .... Bogate w żelazo są także buraczki, papryka, fasola, szczypiorek, pietruszka. Niestety z warzyw żelazo wchłania się znacznie słabiej niż z mięsa, choć i na to jest sposób. Przyswajanie pierwiastka(...) ● PIERŚ Z KURCZAKA - 0,4 mg ● FILET Z ŁOSOSIA - 1 mg ● PARÓWKI - 1,1 mg ● SZYNKA -1 mg ● ŻÓŁTKO JAJA - 7,2 mg ● SZPINAK - 2,8 mg ● BROKUŁY - 0,9 mg ● NATKA PIETRUSZKI - 5 mg ● POMIDORY, PAPRYKA...

Artykuły na temat: salatka z kurczakiem czerwona fasola i papryka
  • Zimowe sałatki

    ...pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze(...)Z makaronem i szynką Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu, 5-7 rzodkiewek, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 zielona papryka, 20 dag szynki, 200 ml jogurtu naturalnego, po 1 łyżce musztardy oraz...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Sałata z kukurydzą, imbirem i kolendrą

    ..., drobno pokrojona 4 ząbki czosnku, drobno pokrojone 30g imbiru, startego 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 1 żółta papryka(...) złocista i miękka, około 5 minut. Dodaj czosnek i połowę imbiru, smaż przez minutę. Dodaj papryki oraz grzyby i smaż przez 4 minuty, aż grzyby i papryka zmiękną. Dodaj kukurydzę i kolendrę...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    Postaw na zdrowe tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni i słonecznika. Do każdego posiłku dodawaj warzywa i owoce, np. pietruszkę, paprykę, brukselkę, marchew, szpinak, awokado, czarne porzeczki, aronię, truskawki, śliwki.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...