• Informacje na temat:

    sałatka z fasolą czerwona i tuńczykiem

Przepisy na temat: sałatka z fasolą czerwona i tuńczykiem
  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

  • Uwielbiam sałatki zwłaszcza, że można je zrobić dosłownie z wszystkiego co nam wpadnie akurat w ręką. Tę sałatkę z tuńczykiem podpatrzyłam w magazynie dodawanego w supermarkecie Asda. Sałatka prosta, bardzo smaczna.

  • 1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól

  • Bardzo smaczna i sycąca sałatka majonezowa

  • puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie

  • Szybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu.

  • Kolacja na smaczny sen

    Porcja kaszki, kanapka, a może naleśniki? Jeśli nie wiesz, co podać dziecku na wieczorny posiłek, mamy dla ciebie kilka propozycji.

  • Proponuję dziś przepyszną i szybką sałatkę, nic nie trzeba gotować, wystarczy pokroić dwa składniki, pozostałe wrzucić do miski, pomieszać i gotowe. Sałatka jest bezzbożowa, serdecznie polecam :-)

  • Sycąca i delikatna, doskonała na każdą okazję.

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka brokułowa. Niskokaloryczny, obfity w witaminy i minerały brokuł oraz bogata w białko czerwona fasola to fantastyczne połączenie składników dla osób dbających o to, co jedzą. Bardzo zdrowa i pożywna sałatka na każdą okazję

Artykuły na temat: sałatka z fasolą czerwona i tuńczykiem
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    ...słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku(...) i papryki, brązowy ryż, surówka z białej kapusty i marchewki, sok z aronii. Podwieczorek Sałatka owocowa z pomarańczy, winogron, truskawek, borówek i kiwi z dodatkiem jogurtu naturalnego, woda...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    Owsianka na chudym mleku z jagodami, bułka razowa, polędwica sopocka, pomidor, ogórek, zielona herbata. Drugie śniadanie Sałata z jajkiem, tuńczykiem, pomidorami i zielonym groszkiem, sok wiśniowy. Obiad(...) drobiowych z szałwią, sałatka z pomidora i czerwonej cebuli, sok porzeczkowy. Zobacz również:

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Dieta bez glutenu

    ...z wędliną i warzywami. Popij jogurtem. Czas: 3 minuty, cena: 18 zł. Sałatka z tuńczykiem Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1/2 zielonego ogórka, 1/2 awokado, 5 pomidorków koktajlowych, 1/2 torebki ryżu. Ugotuj ryż i wymieszaj z tuńczykiem i warzywami. Czas: 15 minut, cena: 8,50 zł. Sałatka grecka Składniki: 1/2 ogórka, 1/2 pomidora, 10 liści sałaty lodowej, 1/3 cebuli...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...w wielkanocnych sałatkach. Bez niego nie obędzie się klasyczna jarzynowa oraz większość wiosennych surówek. Jajko śmiało mieszajmy z brokułem, porem, ziemniakami, a nawet z… ananasem. Tradycja czy...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...