• Informacje na temat:

    sałatka z czerwonej fasoli i zielonego ogórka

Przepisy na temat: sałatka z czerwonej fasoli i zielonego ogórka
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    .... Dopraw do smaku sosem sojowym i przyprawami. - Nałóż sałatkę do salaterek. Wierzch każdej porcji posyp kiełkami fasoli i podaj. Z młodymi ziemniakami -80 dag małych młodych ziemniaków(...) zielonego koloru). Osącz i całkiem ostudź. Piersi kurczaka umyj, oczyść, oprósz solą i pieprzem, usmaż na złoto na oleju. Ostudź. Papryki i pomidory pokrój. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystkie...

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ..., ziemniaków, marchwi, kaszy jęczmiennej, cebuli i fasoli oraz falafele, smażone w głębokim tłuszczu kulki ciecierzycy, zawinięte z liśćmi sałaty w chlebie pita. Zacznij od przystawki Każdy posiłek zaczyna(...) popularna jest sałatka jerozolimska z siekanymi warzywami, oliwkami, serem fetą i granatami, bardzo przypominająca wiejską sałatkę grecką. To jednak niejedyny wpływ kultury śródziemnomorskiej na kuchnię...

  • Kolacja na smaczny sen

    ...ogórka kiszonego, kawałek czerwonej papryki. Dodaj 2 łyżki kukurydzy konserwowej i 2 łyżki tartego sera. Wymieszaj farsz. Z kajzerki obetnij górną część, wydrąż miąższ. Posmaruj w środku masłem(...) smacznymi dodatkami. Nasza propozycja: Kolorowe risotto (po 3. roku życia) Ugotuj torebkę ryżu. Przygotuj małą puszkę zielonego groszku i pół puszki kukurydzy. Umyj czerwoną paprykę, usuń z niej...

Artykuły na temat: sałatka z czerwonej fasoli i zielonego ogórka
  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli Kidney , 1 puszka zielonego groszku, 4 jajka, 3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 5-6 łyżek majonezu, pieprz, 1 cebula sałatkowa. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączyć...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    ...drobiowych z szałwią, sałatka z pomidora i czerwonej cebuli, sok porzeczkowy. Zobacz również:

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dieta bez glutenu

    Składniki: 5 kromek chleba chrupkiego kukurydzianego, 5 plastrów szynki bezglutenowej, 50 g czerwonej papryki, kiełki fasoli mung, 400 g jogurtu naturalnego 2 proc. tłuszczu. Przygotuj kanapki z wędliną i warzywami. Popij jogurtem. Czas: 3 minuty, cena: 18 zł. Sałatka z tuńczykiem Składniki: 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1/2 zielonego ogórka, 1/2 awokado, 5 pomidorków...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ..., wyjmuj łyżką cedzakową, gdy zaczną wypływać na wierzch. Zjedz z porcją tartej marchewki. Sałatka z tuńczyka ● puszka tuńczyka w kawałkach z wody ● puszka czerwonej fasoli ● 2 ogórki kiszone(...) kanapka ● pełnoziarnista bułka ● 2 liście sałaty lodowej ● 2 plastry wędliny drobiowej ● kilka plasterków zielonego ogórka ● 2 plastry grillowanej cukinii Na jednej kromce pieczywa ułóż warstwami...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Od dziś nie jem mięsa

    ...może się wiązać, i zwykle tak jest, z tym nieprzyjemnym uczuciem. Jak sobie z nim radzić? - Najlepiej zacząć od tych najłatwiej strawnych, czyli czerwonej soczewicy i zielonego groszku oraz tofu - radzi(...), makaronu. Dopiero gdy układ pokarmowy zaadaptuje się do czerwonej soczewicy i zielonego groszku, wprowadzamy pozostałe rodzaje soczewicy, a na końcu cieciorkę, którą uważa się za najbardziej problematyczną...

  • Sałatki i surówki obiadowe najczęściej przygotowujemy na bazie kapusty lub sałaty. A co powiecie na kalarepę? To niedocenione warzywo zasługuje na naszą uwagę, gdyż jest wyjątkowo zdrowe i smaczne. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest bardzo lekkostrawna, a wszystkie osoby na diecie mogą bez wyrzutów sumienia umieścić ją w swoim jadłospisie, gdyż zawiera zaledwie 27 kcal. Spokojnie możemy również podawać ją dzieciom. Co ciekawe, to niepozorne warzywo może mieć właściwości antyrakowe. W kalarepie...