• Informacje na temat:

    sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy

Przepisy na temat: sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 200 g szynki 200 g żółtego sera 7 ogórków konserwowych 1 por 6 łyżek majonezu szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób przygotowania: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora...

  • ...1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 1 puszka czerwonej fasoli, 0,5 kg wędliny drobiowej drobno pokrojonej, 5 łyżek majonezu, 5 łyżek śmietany 18%

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • Sałatka z Fetą - Sylwia

    Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, ser Feta, ząbki czosnku, mały majonez.

  • Składniki: 1 puszka ananasów, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 10 g rodzynków, majonez, sól, pieprz.

  • ...1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól...

  • Wiosną jedz sałatki!

    Sałatka wiosenna Składniki: - 2 pęczki rzodkiewki, - 1 pęczek szczypiorku, - 2 jajka ugotowane na twardo, sos: - 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu, - 1 łyżeczka musztardy, - sól, cukier Przygotowanie: Rzodkiewki pokroić w plastry, jajka w ćwiartki, posiekać szczypior. Składniki polać sosem. Sałatka z czerwonej kapusty Składniki: - 30 dag czerwonej kapusty, - 10 dag fasoli perłowej, - 10

  • ...puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie...

  • Sałatka Maro - przysłała Aga

    ...puszka fasoli czerwonej; puszka kukurydzy; 5 plastrów ananasa; 10 dkg szynki konserwowej; 2 - 3 ogórki konserwowe; ser żółty starty na tarce o dużych oczkach; majonez; sól; pieprz czarny...

  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

Artykuły na temat: sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy
  • Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy

    Stopień trudności: łatwe Czas przygotowania: 11 minut Porcja dla: 6 osób Składniki: 4 kolby kukurydzy z usuniętymi liśćmi 2 łyżeczki oliwy z oliwek 150 g czerwonych papryczek pokrojonych w kostkę 120 g czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę 60 ml cydru jabłkowego 1 puszka (425 g) czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej 5 g zmielonego czosnku 50 g groszku cukrowego, pociętego...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Zimowe sałatki

    ...pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze(...) dokładnie wymieszać, przełożyć do tej samej miski, polać sosem. Sałatka ryżowa z pomarańczami Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi indyka, 1 szklanka ryżu, 1 łyżka płatków migdałowych, 1 puszka groszku...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli Kidney , 1 puszka zielonego groszku, 4 jajka, 3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 5-6 łyżek majonezu, pieprz, 1 cebula sałatkowa. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączyć...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Smaczna i zdrowa fasola

    Fasolowa z boczkiem Składniki na 6 porcji : 30 dag fasoli jaś, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag ziemniaków, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 1 i 1/2 litra mięsnego wywaru, 30 dag kości(...) gotowych kruchych babeczek lub: 30 dag mąki, 15 dag zimnego masła, 4 łyżki zimnej wody, 2 żółtka, sól Na nadzienie: 6 łyżek kukurydzy z puszki, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki rodzynek, 30 dag orzechów...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Sałata z kukurydzą, imbirem i kolendrą

    Pyszna aromatyczna sałatka.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...