• Informacje na temat:

    sałatka z czerwonej fasola

Przepisy na temat: sałatka z czerwonej fasola
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 200 g szynki 200 g żółtego sera 7 ogórków konserwowych 1 por 6 łyżek majonezu szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób przygotowania: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora...

  • bardzo szybka sałatka

  • Trzy mniej znane gatunki fasoli

    Fasola mung, adzuki i czarna są mniej wzdymające niż goszcząca najczęściej na naszych stołach fasola biała. Różnią się też smakiem. Są (jak zwykła fasola) bogate w białko, więc świetnie zastępują(...) i oleju Adzuki moczymy 8 godz. Gotujemy w 2 l świeżej wody z solą 2 godz. Odcedzamy. Gotujemy ponownie z cukrem do zgęstnienia, mieszając. Miksujemy. Gdy fasola się gotuje, wyrabiamy ciasto. Po godz...

  • Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!

  • Sałatki multiwitaminki pełne mikroelementów

    ...przypływ energii. Sałatka buraczkowa z ogórkami Sposób przygotowania: 1. Buraki wyszoruj. Zalej wrzątkiem i gotuj w łupinkach 90 minut. Odcedź, przestudź. Obierz i pokrój w kosteczkę(...) zestresowanym i z zaburzeniami koncentracji. Opóźnia procesy starzenia. Zielona sałatka z jajkami Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotuj na twardo (7-10 minut). Odcedź, przestudź, obierz ze skorupki...

  • Wykonanie tej sałatki zajmuje ok 20 minut, jest tania, smaczna i pożywna. W sam raz na szybką kolację albo śniadanie.

  • Pasta z fasoli i placuszki rybne z groszkiem, czyli warzywna kuchnia Piotra Kucharskiego

    Na stole pojawiły się między innymi takie pyszności jak: prosta sałatka z ciecierzycą, czerwoną papryką i miętą oraz placuszki rybne z groszkiem.

  • Sałatka z fasoli i sera

    Ta sałatka jest smaczna i pożywna. Możesz zrobić ją na kolację, albo zjeść zamiast drugiego dania. Zapraszamy do wykorzystania naszego przepisu.

  • Sałatka idealna dla niespodziewanych gości, albo na szybką i zdrową przekąskę.

Artykuły na temat: sałatka z czerwonej fasola
  • Czerwona fasola

    To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory smakowe i korzyści zdrowotne gości na stołach całego świata.W Polsce, niestety, fasola traktowana jest po macoszemu. A to wielki błąd, bo dzięki zgromadzonym w tej czerwonej damie witaminom i minerałom wzmocnią się twoje kości i zęby, poprawi pamięć, a ryzyko zawału serca znacznie spadnie. Fasola w sałatkach Porwij w kawałki liście sałaty...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Sałatka z awokado i czerwoną fasolą

    Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania - nie gotujemy Porcja dla 6 osób  Składniki: 2 torebki mieszanki sałat ½ ogórka, pokrojonego na długie cienkie plastry obieraczką do warzyw 400g czerwonej fasolki w puszce, odsączonej i wypłukanej 150g sera feta z czarnym pieprzem, pokrojonego w kostkę 3 jędrnych i dojrzałych awokado, pokrojonych w kostkę ½ cytryny   Dressing 125ml...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy

    Stopień trudności: łatwe Czas przygotowania: 11 minut Porcja dla: 6 osób Składniki: 4 kolby kukurydzy z usuniętymi liśćmi 2 łyżeczki oliwy z oliwek 150 g czerwonych papryczek pokrojonych w kostkę 120 g czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę 60 ml cydru jabłkowego 1 puszka (425 g) czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej 5 g zmielonego czosnku 50 g groszku cukrowego, pociętego...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Zimowe sałatki

    ...pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze(...) dokładnie wymieszać, przełożyć do tej samej miski, polać sosem. Sałatka ryżowa z pomarańczami Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi indyka, 1 szklanka ryżu, 1 łyżka płatków migdałowych, 1 puszka groszku...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli Kidney , 1 puszka zielonego groszku, 4 jajka, 3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 5-6 łyżek majonezu, pieprz, 1 cebula sałatkowa. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączyć...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

Wideo na temat: sałatka z czerwonej fasola
  • Piotr Kucharski przygotował swoje propozycje warzywnych śniadań. Jak zrobić pastę z fasoli do pieczywa? Kucharz pokazał również swój przepis na boczniaki z kukurydzą i jajkiem. Na stole pojawiły się między innymi takie pyszności jak: prosta sałatka z ciecierzycą, czerwoną papryką i miętą oraz placuszki rybne z groszkiem.