• Informacje na temat:

    salatka z czerwona fasola na szybko

Przepisy na temat: salatka z czerwona fasola na szybko
  • Szybka sałatka fasolowa

    Z pieczarkami i szynką.

  • 1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...i kalafiorem - 1/2 główki kalafiora -20 dag grubszych plasterków pieczonej polędwicy wołowej -żółta, czerwona i zielona papryka -15 dag pomidorków koktajlowych -3 większe dymki -łyżka posiekanego koperku(...) i od razu podaj. Z parówkami i grzybami -30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach -3 parówki -10 dag pieczarek -średnia czerwona cebula -sól, pieprz -2 łyżki oleju -łyżka musztardy francuskiej...

  • 5 pomysłów na szybkie śniadania dla dzieci

    Choć śniadanie powinno być najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, to wielu Polaków ciągle je bagatelizuje. Poranna krzątanina i dzieci, które wybrzydzają nad talerzem to częsta sytuacja w naszych domach. Czy można to zmienić? Tak! Wystarczy, że poznasz kilka pomysłów na szybkie, zdrowe i atrakcyjne śniadania dla dzieci.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Ozdób i zepnij szpadkami. Kolorowa sałatka Składniki:  ●główka sałaty zielonej lub lodowej ●2 pomidory ●czerwona papryka ●3 kiwi ●słoiczek czarnych hiszpańskich oliwek bez pestek ●4 duże plastry(...). Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię, po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek...

  • Skarby ze strączka

    ...nasiona w wodzie. • Fasola - na świecie uprawia się ok. 400 jej gatunków. Różnią się wielkością ziarna, kolorem i wartością odżywczą. W Polsce z fasoli przygotowuje się głównie zupę i fasolkę po(...). Szybko się gotuje i nie wymaga wstępnego moczenia. Purée z rozgotowanej soczewicy z dodatkiem masła można podawać dziecku już pod koniec 1. roku życia. Soczewica sprawdza się także w sałatkach, w roli...

Artykuły na temat: salatka z czerwona fasola na szybko
  • Sałatka z awokado i czerwoną fasolą

    ...dressingu i polej sałatę tuż przed podaniem.   Gdy za oknem szybko robi się ciemno, ożywmy swoje dni kolorami - dodajmy do podawanych codziennie dań nutę Afryki. Prezentowany przepis na danie kuchni...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Sałata z kukurydzą, imbirem i kolendrą

    ..., drobno pokrojona 4 ząbki czosnku, drobno pokrojone 30g imbiru, startego 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 1 żółta papryka(...), wymieszaj. Dodaj czarny pieprz, sos sojowy i resztę imbiru. Dobrze wymieszaj. Gdy za oknem szybko robi się ciemno, ożywmy swoje dni kolorami - dodajmy do podawanych codziennie dań nutę Afryki...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Tuńczykowe obiady

    Najpopularniejszy jest ten z puszki w oleju lub w sosie własnym, najzdrowszy w postaci surowej - w sushi. W Polsce nie ma tradycji jedzenia go prosto z patelni jako smażonej ryby, gdyż tuńczyk nie zamieszkuje naszych mórz i jest rybą z eksportu. Ale jest dostępny w supermarketach i sklepach z rybami i warto spróbować, jak smakuje nieprzetworzony. Danie na szybko Tuńczyk na ciepło jest pyszny...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Penne z kurczakiem i pesto

    Gdy za oknem szybko robi się ciemno, ożywmy swoje dni kolorami – dodajmy do podawanych codziennie dań nutę Afryki.

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    Po zimie organizmowi przyda się regeneracja, zwłaszcza jeśli nie omijały was grypowe infekcje. Wartościowe posiłki, ruch i i relaks na świeżym powietrzu pozwolą szybko odzyskać siły i zachować je na cały rok.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...