• Informacje na temat:

    sałatka z brokułami i fasolą mung

Przepisy na temat: sałatka z brokułami i fasolą mung
  • Zalety kiełków

    Kiełki fasoli mung Smak:  delikatny, chrupiący Skład i działanie na organizm:  w porównaniu do innych kiełków roślin strączkowych zawierają mniejsze ilości witamin, minerałów, jak również białka...

  • Sezon na kiełki

    ...wiedzieć Najbardziej popularne są kiełki fasoli mung oraz wielkanocna rzeżucha. Prócz nich w sklepach znajdziesz też wykiełkowane nasiona rzodkiewki, lucerny, pszenicy, soczewicy, grochu, brokułu...

  • Moc kiełkujących nasion

    ...gatunków i smaków mamy szeroki. Począwszy od soi, lucerny, owsa, rzeżuchy, rzodkiewki, soczewicy, słonecznika, pszenicy, buraka, brokułów, aż po kiełki fasoli Mung. Możemy kupować gotowe, albo hodować je(...) się kiełki rzeżuchy, rzodkiewki, buraka, brokułów czy fasoli Mung. Zjadajmy kiełki na surowo. Nawet jeśli są elementem ciepłego posiłku, dodajmy je dopiero przy stole, do gotowego dania, wtedy...

Artykuły na temat: sałatka z brokułami i fasolą mung
  • Zalety kiełków

    ...spożywane na surowo - jako dodatek do kanapek, sałatek, mieszanych surówek i twarożków Kiełki fasoli mung Smak: delikatny, chrupiący Skład i działanie na organizm: w porównaniu do innych kiełków roślin...

  • Kiełki - małe-wielkie superfoods

    ...neuroprzekaźnikowej. Kiełki soczewicy mają również podwyższony poziom wszystkich aminokwasów, w tym cysteiny i metioniny. Kiełki fasoli mung mają silne właściwości przeciwzapalne i odtruwające. Dodatkowo...

  • Kiełki – produkt całościowy

    ...wzroku. Ich pikantny smak sprawdza się w sałatkach, pastach i daniach mięsnych. Kiełki ciecierzycy  są cennym źródłem witamin z grupy B, witaminy A, aminokwasów i składników mineralnych, takich jak(...) i kanapek. Kiełki fasoli mung  to bogactwo witamin z grupy B, witaminy A, C i K1. Sprzyjają więc dobrej pracy systemu nerwowego, wzmacniają skórę, oczy, odporność i jelita. Obfitują również w duże...

  • Kiełki – idealne na wiosnę

    ...do dyspozycji między innymi: kiełki lucerny, pszenicy, owsa, brokuła, buraka, rzeżuchy, soczewicy, fasoli mung, soi, żyta i wiele innych. Z powodzeniem możemy zjadać je solo, jako przekąskę między...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    .... Rzodkiewki - Przypominają smakiem rzodkiewkę - są ostre i pieprzne. Idealnie pasują do dań na bazie jajek, twarożków i sosów majonezowych. Fasoli Mung - Delikatne, chrupiące, podobne w smaku do...

  • Pokochaj kiełki

    ..., przyspieszają metabolizm. Kiełki fasoli mung: obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają serce i układ nerwowy. Zobacz także:

  • Kiełkujące witaminy

    ...ostatnie mają różowy kolor, co efektownie wygląda w sałatkach. Nie wolno natomiast używać nasion roślin psiankowatych, jak pomidory czy papryka. Ich kiełki są trujące! Do hodowli(...) w roślinach witaminy B12. Mają delikatny smak. Na następnej stronie znajdziesz przepisy na sałatkę słonecznikową i chrupiące warzywa z woka Sałatka słonecznikowa Przygotowanie 10 minut. Porcja ok...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka(...) szklanką jagód (np. mrożone). Kolacja: Grahamka, pstrąg w galarecie. Sałatka z pomidora i cebuli, z łyżeczką oleju lnianego. Przykładowy jadłospis 2:Śniadanie: Mieszanka płatków owsianych...