• Informacje na temat:

    salatka z borowikow

Przepisy na temat: salatka z borowikow
  • Zupa z borowików

    Prosta i pyszna tradycyjna grzybowa z Podlasia

  • Tartaletki z gorgonzolą i borowikami

    Szlachetny ser, aromatyczne dodatki, wonne przyprawy i kruche ciasto... Czego chcieć więcej?

  • Sałatka grzybowa

    Pyszna, aromatyczna sałatka.

  • Grzyby - smak jesieni

    Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.

  • Zapiekane jajka - Robert Sowa

    ...z grzybami leśnymi aromatyzowane oliwą truflową - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

Artykuły na temat: salatka z borowikow
  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    .... 30 minut. Podaj do nadziewanego kurczaka. Klopsy w sosie borowikowym Składniki: Na sos: 30 dag prawdziwków, cebula, szklanka bulionu warzywnego, pół szklanki śmietany 12 proc., łyżka mąki, ząbek...

  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Zawierucha w kuchni!

    Grzegorz Zawierucha został laureatem ósmej edycji programu „MasterChef”! To on zawładnął podniebieniami wymagających jurorów jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych. Poza prestiżowym tytułem, wysoką nagrodą, nowy mistrz kuchni otrzymał również możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. „Zawierucha w kuchni” w księgarniach już 11 grudnia.

  • Świąteczny kapelusz

    Całą jesień mogliśmy zbierać tyle grzybów, ile dusza zapragnie, albo kupować je po umiarkowanych cenach, więc prawdopodobnie wszyscy mamy ich zapas.

  • Cielęcina w młodych marchewkach i menu na ten tydzień… pracowity tydzień.

    Choć ze strajkiem w tel ale o tym jutro… To danie obiadowe zrobiłam w ubiegły week-end i nawet zabrał jeszcze ostatnią porcję dziś do pracy bo od jakiegoś...

  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    Terapie uzdrowiskowe i leki pomogą zapanować nad chorobą, ale tylko wtedy, gdy zadbasz o odpowiednie odżywianie. Wyeliminuj z jadłospisu produkty, które zaostrzają objawy łuszczycy i włącz do niego te, które je łagodzą.

  • Królewskie ciastka Ludwika XIV oraz menu na ten tydzień

      Jak na historyka przystało odczuwam sporą siłę przyciągania, gdy znajduję historyczne receptury. Tak też było tym razem. W książce  « Pariès, maison...

  • Wigilijne przysmaki dla brzdąca

    Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka, do stołu zasiadają wszyscy członkowie rodziny, także ci najmłodsi. Co można podać szkrabowi?

  • Kulinarny Dzień Dziecka !

    Co jakiś czas pytam mojego chłopaka cudnego co chciałby z mamą ugotować i co zjeść? Zazwyczaj zaczyna wyliczankę od frytek ewentualnie od chili con carne....

  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    W samym sercu Toskanii, 10 kilometrów od Pistoi, leży mała miejscowość Montale. Dachy zabudowań pokryte są tu tradycyjną czerwoną dachówką z terakoty, a na okolicznych wzgórzach rosną winnice i gaje oliwne. W takich pięknych okolicznościach natury, podczas warsztatów kulinarnych, poznałam nie tylko toskańską historię i przepisy. Wiem już, jak nie marnować niczego w kuchni, jak rozpoznawać rodzaje chianti, a także... po co w fartuszkach są kieszenie!