• Informacje na temat:

    salatka ser por kukurydza

Przepisy na temat: salatka ser por kukurydza
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 200 g szynki 200 g żółtego sera 7 ogórków konserwowych 1 por 6 łyżek majonezu szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób przygotowania: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora...

  • Sałatka warstwowa - przysłała Magda

    ...2 marchewki; 1 puszka ananasa; 2 jajka na twardo; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 2 jabłka; 1 por; 1 majonez; 1 l śmietany; 20-30 dkg sera żółtego...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ..., pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami. Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...

  • Kolacja na smaczny sen

    Porcja kaszki, kanapka, a może naleśniki? Jeśli nie wiesz, co podać dziecku na wieczorny posiłek, mamy dla ciebie kilka propozycji.

Artykuły na temat: salatka ser por kukurydza
  • Chrupiąca sałatka

    Tę sałatkę robi się naprawdę błyskawicznie. Zamiast jajek dodaj żółty ser, a kukurydzę zastąp groszkiem – będzie bardziej kolorowo.

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Szarym dniom na przekór

    Sadzone na warzywach 1. Warzywa umyć.  Por dokładnie oczyścić, rozchylając wszystkie liście, żeby wypłukać cały piasek, pokroić w dość grube pierścienie. Cukinii nie obierać,  pokroić w słupki(...) nasienne. Każdą połówkę napełnić przygotowanym farszem, przykryć plastrem żółtego sera, posypać ziarnami marynowanego pieprzu. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać gorącym bulionem. Zapiekać...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • W cztery tygodnie popraw odporność całej rodziny

    Każdy człowiek dziedziczy w pewnym stopniu swoją odporność w genach. Przeciwciała otrzymujemy też z mlekiem matki. Ale od momentu, gdy przestajemy być karmieni piersią, odporność musimy budować sami. To szczególnie ważne zadanie w przypadku dzieci, bo ich układ immunologiczny jest niedojrzały. Dlatego maluchy chorują częściej niż dorośli. Lekarze ostrzegają, że przyczyną słabej odporności są nie...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • ...pekińska (ub biała, ale pekińska lepsza), 2 pomidory bez skóry, puszka kukurydzy, sos Tao-TAo słodko-kwaśny.   Przygotowanie: marchewkę i seler kroimy w prążki. Por w talarki, cebulę w prążki, czosnek(...) TAO TAO. Są różne sosy słodko-pikantne, ale mówię tylko o tym jednym. Podane przeze mnie proporcje może nie zaspokoją pułku wojska, ale 4-6 osób na pewno.   A sałatka jest pyszna i prosta: brokuły...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. Ser kozi z pewnością należy do tego grona. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli lubicie charakterystyczny smak koziego sera, mamy dla was bardzo dobrą wiadomość - produkt ten jest wyjątkowo zdrowy i bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ser kozi zawiera w sobie sporo łatwo przyswajalnego wapnia oraz potas i fosfor. Warto go jeść również ze względu na obecność pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, które...

  • Gotowe w pół godziny

    ...na ogniu. Ser zetrzeć i dodawać porcjami do zupy, cały czas mieszając. Nie doprowadzać do wrzenia! Doprawić solą, pieprzem i gałką. Podawać z grzankami i plastrami smażonego boczku. Sałatka(...)Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...