• Informacje na temat:

    sałatka ogórki kiszone czerwona cebula

Przepisy na temat: sałatka ogórki kiszone czerwona cebula
  • Kolorowa sałatka z brokułów i pędów bambusa

    Składniki: 1 brokuł 1 puszka pędów bambusa (np. marki Sandra) 4 suszone pomidory 2 ogórki kiszone puszka kukurydzy (np. marki Sandra)  1 czerwona cebula sól morska oraz pieprz(...), kroimy cebulę, suszone pomidory i ogórka kiszonego. 2. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą i polewamy je zalewą z suszonych pomidorów, dodajemy soli i pieprzu. Przed podaniem wkładamy na...

  • Wyśmienita sałatka z kurczakiem - Joanna

    ...0,5 kg piersi z kurczaka; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 puszka kukurydzy; 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone; 1 zielona papryka; 1 czerwona papryka; 1-2 pomidory; cebula; 5 łyżek majonezu; 3 łyżki jogurtu naturalnego; sól, pieprz do smaku.

  • Sałatka z piersi kurczaka - Ania Gonera

    ...1 pierś z kurczaka, 1 średnia cebula, 2 średniej wielkości kiszone ogórki, 1 czerwona papryka, 1/2 puszki kukurydzy, kilka liści kapusty pekińskiej, majonez, keczup, przyprawa typu wegeta...

  • Sałatka z pęczaku i tuńczyka

    Składniki: szklanka ugotowanego na sypko pęczaku; puszka tuńczyka w oleju; łyżka posiekanego szczypiorku; mała czerwona cebula; 1/2 papryki czerwonej;

  • Sałatka zimowa

    Pożywna sałatka na zimowe dni.

  • ...4 filety śledziowe, 2 ugotowane w łupinach buraki, 3 czerwone cebule, 2 ogórki kiszone, szklanka ugotowanej fasoli perłowej, czerwone jabłko. Sos: łyżka musztardy, łyżeczka miodu, 2 łyżki białego octu winnego, 4 łyżki oleju, po łyżeczce cząbru i kminku, 4 łyżki szczypiorku, sól, pieprz.

  • Wiosną jedz sałatki!

    ...wystygnięcia. Fasolę namoczyć, po namoczeniu ugotować, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć z jabłkiem pokrojonym w kostkę i cebulą. Sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: - 1 czerwona papryka(...)Sałatka wiosenna Składniki: - 2 pęczki rzodkiewki, - 1 pęczek szczypiorku, - 2 jajka ugotowane na twardo, sos: - 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu, - 1 łyżeczka musztardy, - sól, cukier...

  • Sałatka śledziowa na słodko - Martyna

    ...śledzie solone - 1 - 1, 5 kg; brzoskwinie - duża puszka; cebula czerwona - 2-3 sztuki; ziemniaki -3- 4 sztuki; jabłka - 2-3 sztuki; ogórek kiszony - 2 sztuki; smietana lub jogurt; majonez; przyprawy: pieprz i sól...

  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

Artykuły na temat: sałatka ogórki kiszone czerwona cebula
  • Sałatki z wędlinami. Zdziwisz się, co przygotujesz z ich użyciem. Pycha!

    Tradycyjna sałatka wielkanocna z wędliną i jarzynami wielu z nas zdążyła się już opatrzyć, a nawet sprzykrzyć. Nie oznacza to jednak, że nie da się jej odczarować. Przeciwnie! Wystarczy tylko, że zaserwujemy ją w odświeżonym i nieco atrakcyjniejszym wydaniu. Nasze szybkie, proste i smaczne przepisy są najlepszym przykładem, że sałatka z wędliną nie musi być nudna!

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Sałatki na letnie grillowanie

    Sałatka ziemniaczana  Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i pokrój w kostkę. Ogórki i rzodkiewki też pokrój w większe kawałki. Koperek i cebulę posiekaj, dodaj do pozostałych(...). Sałatka ogórkowo-pomidorowa Choć świeżego ogórka nie należy łączyć  z pomidorami, bo w tym zielonym warzywie znajduje się enzym -  askorbinaza, która rozkłada witaminę C, znajdującą się w pomidorach...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Zielenina zupełnie za darmo? Tak!

    Zupa z pokrzywy, sałatka z mniszka, a na deser... fiołki w cukrze! Pysznie i pięknie!

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Co jeść, by nie dać się grypie?

    Antygrypowy jadłospis zawiera dużo ciepłych, gotowanych pokarmów, zwłaszcza zupy. Beta karotenu oraz witaminy C, ważnych dla odporności, dostarczą Ci natomiast marchew, czerwona papryka, buraki, cytrusy i natka pietruszki. Spożywaj też miód i czosnek - naturalne antybiotyki o właściwościach przeciwbakteryjnych i antywirusowych.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...