• Informacje na temat:

    sałatka meksykańska z fasolą i serem

Przepisy na temat: sałatka meksykańska z fasolą i serem
  • Meksykańska tortilla z cukinią i serem

    Sposób przygotowania 1. Cukinię pokrój w kostkę (nie obieraj jej), przełóż do miski, posól i wymieszaj. Zostaw na 10 minut, po czym odciśnij wodę.  2. Posiekaj dymki i szczypior. Papryczki jalapeno rozkrój wzdłuż, usuń nasiona, po czym pokrój drobno miąższ.  3. Wymieszaj cukinię z dymkami, papryczkami, czarną fasolą i kukurydzą. Przypraw mielonym chilli. Na koniec dodaj starty ser i wymieszaj...

  • Szczypta smaku

    Wystarczy dobrze dobrana przyprawa, by nawet zwykła zupka dla roczniaka czy dwulatka zmieniła się w naprawdę smakowite danie.

Artykuły na temat: sałatka meksykańska z fasolą i serem
  • Meksykańskie zawijańce

    Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem i nasionami kolendry, wlać 1/2 l wody, dusić 20 min. Wyjąć mięso, posiekać, połączyć z odcedzoną fasolą i kukurydzą, posiekaną dymką i połową świeżej kolendry, skórką z cytryny i połową sera, doprawić na ostro.  2. Cukinie umyć, pokroić wzdłuż na plastry, posolić, po 15 min układać je po 3, nadziewać, zwinąć...

  • Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10 dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą tacosy w meksykańskim stylu Fot. materiały prasowe Idealnie ciągnący, intensywny w smaku ser żółty Hochland Burger&Toast w grubych plastrach, nadaje smak wielu daniom, zwłaszcza tym przygotowywanym na ciepło! Ser jest idealny do śniadaniowych tostów, kultowych burgerów oraz kreatywnych przekąsek, na przykład do meksykańskich...

  • Meksykańska zupa z awokado

    ...startym serem. Do każdej porcji zupy dodajemy pół pokrojonego awokado. Przepis pochodzi z książki Moniki Mrozowskiej "Zupy moc". Wydawnictwo Zwierciadło.

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) brukselki będą chłodne, pokroić je na połówki i wymieszać z jabłkiem i serem. Do łódek ogórkowych wlać odrobinę sosu jogurtowego, wypełnić sałatką brukselkową i skropić sosem. Podawać od razu z pieczywem...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Szczypta smaku

    Wystarczy dobrze dobrana przyprawa, by nawet zwykła zupka dla roczniaka czy dwulatka zmieniła się w naprawdę smakowite danie.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka meksykańska: cztery łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka odsączonego z zalewy naturalnej, po pół strąka pokrojonej, żółtej i zielonej papryki, pomidor. Dopraw ziołami np. prowansalskimi...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...