• Informacje na temat:

    sałatka marchewki na ostro

Przepisy na temat: sałatka marchewki na ostro
  • Sałatka z grilowaną marchewką

    Trochę letnia, a trochę jesienna sałatka z lekką rukolą i słodką marchewką! Jest świetnym dodatkiem do mięs, ale smakuje również wyśmienicie bez niczego.

  • Sałatka na świątecznym stole powinna zająć pierwsze miejsce. Jest bardzo smaczna,aromatyczna i pasuje do każdego rodzaju wędlin. Serdecznie Wam polecam:)

  • Szybkie i zdrowe sałatki

    .... Lekka sałatka z paluszkami surimi Sposób przygotowania 1. Do dużej miski wsypujemy mix sałat - naszym faworytem jest ten, z kawałkami marchewki.  2. Po wcześniejszym rozmrożeniu(...) serwować ją w towarzystwie sałatki, makaronu, ciasta francuskiego czy ostrego dipu.  Sałatka z paluszków surimi Sposób przygotowania 1. Ryż gotujemy do miękkości oraz studzimy. Jeśli nie...

  • Taka sałatka doskonale smakuje z pieczonymi mięsami, wędlinami, twarogami. Polecam.

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa

    Składniki: 4 ziemniaki 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 3 kiszone ogórki 2 kwaśne jabłka cebula 100 g zielonego groszku 3 jajka ugotowane na twardo SOS: 1/2 szklanki majonezu 2 łyżki musztardy sok z cytryny cukier, sól, pieprz Przygotowanie: Wyszoruj warzywa korzeniowe i ziemniaki, wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj w skórkach. Ostudź, obierz, pokrój w równą, drobną...

  • Słodka, chrupiąca sałatka z marchewki, idealna na śniadanie i lekką kolację.

  • Smaczny pomysł na "Sałatka śledziowa na ostro"

  • Sałatka chrupiąca

    Błyskawiczna sałatka.

  • Sprawdzony przepis na "Sałatka trzy smaki na ostro"

Artykuły na temat: sałatka marchewki na ostro
  • Wiosenna sałatka

    ...1. Ziemniaki wyczyść myjką, twardą szczotką albo ostrym nożem zeskrob z nich skórkę. Starannie umyj. Włóż do garnka, posól, zalej wodą. Ugotuj do miękkości. Gdy wystygną, pokrój w plastry. Marchewki obierz, umyj, pokrój w ukośne, cienkie plasterki. Cebule dymki pokrój w talarki. Szczypior umyj, osusz, posiekaj. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć wrzuć marchewki. Gotuj ok. 5 minut. Osącz...

  • Nowalijki cię upiększą!

    ...i dekolcie. Po 20 minutach zetrzyj wilgotną gazą. Buraki Codziennie wypijaj szklankę soku z buraka, z dodatkiem marchewki lub jabłka. To fantastyczny, zdrowy koktajl, który dodaje energii, poprawia(...) 2 małe, obrane marchewki. Dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek i żółtko jajka. Maseczkę rozprowadź  na czystej twarzy, szyi i dekolcie. Zmyj ją po 20 minutach. Truskawki  Szkoda, że tak krótko możemy się...

  • Dania z kalafiora

    Kotleciki z sałatką z soczewicy Przygotowanie: Opłukaną soczewicę zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 minut, odcedzamy i studzimy. Szpinak płuczemy...

  • Pyszny obiad w godzinę

    ...: 1 młoda kapusta, 30 dag kiełbasy, 1,5 litra bulionu mięsnego lub warzywnego, 1 puszka pomidorów, 1 por, 2 marchewki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, szczypta kminku, olej do smażenia(...). Sałatka z młodej kapusty Składniki na 4-6 porcji: 1 główka młodej kapusty, 1 pęczek dymki, 1 pęczek kopru, 2 ogórki, 2 duże pomidory albo 15 dag pomidorków koktajlowych, sok z 1/2 cytryny...

  • Soczewica i... nie tylko!

    Sałatka z soczewicy Składniki na 4-6 porcji: 20 dag zielonej soczewicy, 1 cebula (najlepiej czerwona), 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 10-15 pomidorków koktajlowych, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka octu balsamicznego, zioła do ozdoby. Soczewicę umyć, zalać zimną wodą (dwie, trzy objętości soczewicy) i odstawić najlepiej na noc...

  • Z gruntu dobre

    ...​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    Kuchnia chorwacka jest bardzo różnorodna. To połączenie włoskich i greckich smaków z ostrą węgierską nutą.

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?

  • Śródziemnomorskie lato

    Insalata di Ceci e Ruchetta ( Sałatka z marynowanej ciecierzycy i rukoli) Wszystkie składniki, z wyjątkiem rukoli, można kupić na zapas. Jest to klasyczna południowowłoska przystawka, która świetnie pasuje do tuńczyka, pieczonego lub marynowanego w oleju, do udźca baraniego w całości, pokrojonego w plastry lub w formie szaszłyku, a także do szynki prosciutto. Składniki na 6-8 porcji...

  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    Należy jeść częściej, ale mniej - dużo warzyw i lekkich sałatek. Zup nie wolno zabielać ani zagęszczać zasmażkami. Zalecany jest nietłusty nabiał i odrobina olejów z pierwszego tłoczenia (łyżka dziennie). Warto zrezygnować z ostrych przypraw i alkoholu. Śniadanie  Twaróg z pomidorami i bazylią, bułka z masłem, wędlina drobiowa, kawa lub sałatka z ryżu, pieczonego dorsza, ogórka kiszonego...