• Informacje na temat:

    sałatka makrela czerwona fasola

Przepisy na temat: sałatka makrela czerwona fasola
Artykuły na temat: sałatka makrela czerwona fasola
  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ...pęczak, mizeria z jogurtem i szczypiorkiem, łosoś, kompot.  Podwieczorek  Garść bakalii, kompot albo sałatka owocowa, kakao.  Kolacja  Makaron razowy z pesto, woda z cytryną albo sałata...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Więcej cholesterolu. Tego dobrego!

    ...ustabilizować cholesterol. Ile jeść: ok. 1 szkl. 2-3 razy w tygodniu. Fasola Strączkowe (zwłaszcza czerwona fasola) regulują obie frakcje cholesterolu (dzięki rozpuszczalnym włóknom). Ile jeść: 1/2 szklanki(...) 15 dag) ryby w tygodniu (także dorsz, śledź, makrela). Olej Lniany, rzepakowy, oliwa obniżają poziom LDL, podwyższając HDL i czyszczą tętnice ze złogów. Ile jeść: 1 łyżkę dziennie do sałatek (olej...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Dieta, dzięki której łatwiej rzucić palenie

    ...plan dnia (propozycje) Śniadanie: Serek wiejski z warzywami, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorem, z grahamką. Szklanka naturalnego soku pomarańczowego. Drugie śniadanie: Sałatka owocowa z 1 kiwi, 1/2 banana, 1/2 jabłka, kilku winogron (lub truskawek), 1/2 pomarańczy, skropiona sosem (z 1 łyżki miodu, 3 łyżek soku z cytryny, szczypty cynamonu), posypana migdałami. Obiad: Sałatka...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Skuteczne kuracje na wirusowe zapalenie stawów

    G) tłustej ryby morskiej  Najlepszy jest tuńczyk, makrela, łosoś, sardynki i śledzie. Pomogą pozbyć się sztywności stawów i uciążliwego bólu.  Każdego dnia zjedz pięć, sześć orzechów laskowych...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Co jeść w pracy?

    ...wiejskiego. Nie zawiera soli, a też jest dobrym źródłem sycącego białka. W liczbach: węglowodany 182 g, białko 24 g, tłuszcze 11 g, błonnik 2 g Kolorowa sałatka z krewetkami 314 kcal Dostarczy(...) cholesterol. Zawarte w nim dobre tłuszcze obniżają jego "złą" frakcję LDL. W liczbach: węglowodany 34 g, białko 24 g, tłuszcze 11 g, błonnik 5 g Sałatka z ciecierzycą 390 kcal Dla lubiących konkrety...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...