• Informacje na temat:

    salatka jarzynowa polska

Przepisy na temat: salatka jarzynowa polska
  • Sałatka jarzynowa z Podlasia

    Tradycyjna, polska sałatka - nigdy się nie nudzi...

  • Sałatka na każda okazje i do wszystkiego.

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Chrzanisz? To wyjdzie ci na zdrowie!

    ...: lżejsza wersja to jajka doprawione serkiem wiejskim zmiksowanym z chrzanem - Sałatka jarzynowa z majonezem: lżejsza wersja to sałatka z jogurtem naturalnym - Wędzonki wieprzowe i schab: lżejszą opcją...

  • super dodatek do obiadow na zimowa pore

  • Skarby ze strączka

    Niektóre z nich znamy dobrze, inne tylko ze słyszenia. Sprawdź, które rośliny strączkowe mają wstęp na talerzyk małego dziecka i dlaczego warto, by się na nim znalazły.

  • Sałatka jarzynowa to tradycyjna polska potrawa, której nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jeśli jarzyny gotujemy w rosole jest znacznie smaczniejsza.

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Sałatka jarzynowa - ponadczasowy klasyk kuchni polskiej i nieodłączny element każdych świąt, imienin oraz spotkań rodzinnych. Swoje wielkie trumfy święciła w czasach PRL-u, podawana jako obowiązkowa zakąska do wódki i do dziś króluje na naszych stołach. Zna ją każdy, a jednocześnie u każdego smakuje zupełnie inaczej. Każda gospodyni ma swój sekret który sprawia, że sałatka jarzynowa staje się nieodzownym wspomnieniem z dzieciństwa jako comfort food. Obecność tej sałatki na polskim stole...

Artykuły na temat: salatka jarzynowa polska
  • .... Inna polubila salatke jarzynowa i nie mogla dojsc, w czym tkwi nowy smak. A to byl oczywiscie ogorek kiszony. Maz prosi o jedno: nie rob wiecej kalafiora z piaskiem! Chodzi o bulke tarta z maselkiem. Poza tym lubi wszystko. Z Polski zawsze przywozimy wiejska kielbasa, kaszanke staropolska, grzybki marynowane. Nie chce sie przyznac, ze majonez kielecki nie ma sobie rownych, ale ja sie tym nie...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Święta mogą być eko

    Nie maluje jajek, robi sałatki z ekologicznych warzyw i wyciska sok z własnych pomarańczy.

  • Czerwiec jest miesiącem magicznym. Noc świętego Jana jest najkrótsza w roku. W sobótkową noc rozpalano ogniska, w które rzucano pęki aromatycznych ziół. Warto właśnie teraz zbierać i suszyć zioła. Mają w sobie największą moc i zapach. Zbliżają się wakacje. Czas wyjazdów, wolności, słońca, dojrzałych soczystych warzyw i owoców. Podczas ciepłych, długich wieczorów chętnie grillujemy, jedząc przy tym sałatki i inne przystawki. W tym miesiącu mamy obfitość sezonowych warzyw.

  • Bardzo dziekuje za inspiracje. Teraz trzeba bedzie cos mezowi przygotowac i wywolac usmiech na jego twarzy. Lubi i placki ziemniaczane, i salatke jarzynowa,...

  • Tradycyjna kuchnia polska w wersji przyjaznej diabetykom. Niemożliwe? Zastanów się raz jeszcze. Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi" - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i...

  • Tadeusz Müller: W kuchni rządzę ja

    .... Nie opowiadałem współpracownikom o swojej rodzinie. Blisko 10 lat temu poczułem, że polska gastronomia jest wciąż pozbawiona kolorytu i smaku śródziemnomorskiego, za którymi tak przepadam...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Biała kiełbasa. Najlepsze pomysły na wykorzystanie jej w przepisach wielkanocnych

    ...podsmażoną na patelni. Ogranicza was tylko wyobraźnia. Powiew nowoczesności Sałatka jarzynowa zalicza się w naszym kraju do żelaznych tradycji, bez których nie wyobrażamy sobie świąt. Ta...

  • Autorka proponuje tradycyjne polskie potrawy w nowoczesnym - lekkim i zdrowym wydaniu. Każda pozycja z serii zawiera liczne kolorowe ilustracje prezentujące potrawy oraz sposób ich wykonania. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo przepisy na smakowite obiady i kolacje z uwzględnieniem dostępnych w danym miesiącu produktów - sezonowych warzyw i owoców.