• Informacje na temat:

    sałatka dietetyczna z kurczakiem i kapustą

Artykuły na temat: sałatka dietetyczna z kurczakiem i kapustą
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Rdzawiec w liściach boćwiny, fenkuł i mango oraz menu na nadchodzący tydzień.

    ...z ostatnich numerów “Régal” i bardzo mi się spodobał bo pierwsze RYBA a przepisy na ryby kolekcjonuję! Nie dla nas panierowane coś, smażone w głębokim tłuszczu i podane z kiszoną kapustą i z frytkami...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Jesz przez 8 godzin, pościsz przez pozostałe 16

    ...i plasterkiem awokado, druga z pastą z awokado i soku cytrynowego, posypana siekaną czerwoną kapustą i kiełkami. Pieczony łosoś: Filet (200 g) skropiony cytryną i upieczony w folii, warzywne leczo(...): Jogurt naturalny (100 g) z łyżką nasion chia i musem z mrożonych truskawek. Grillowany kurczak: Filet kurczaka (200 g) z patelni grillowej, sałatka z komosy ryżowej, pomidorków cherry, rukoli...

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Okazuje się jednak, że niepozorne gofry mogą zniszczyć nam urlop i z trudem wypracowaną sylwetkę. Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską....

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...mleku, odtłuszczonego jogurtu lub twarożku. Smaczną propozycją jest też sałatka owocowa, np. przyprawiona octem balsamicznym (ale niedosładzana) z kromką razowego pieczywa. Ważne, by owocowe danie zawsze(...) białka, że można z nich przygotować pełnowartościowy posiłek. Możemy jeść je tylko z odrobiną oliwy lub w pysznych sałatkach z dodatkiem innych warzyw i ziół. ● Warto wiedzieć: Dokładne przeżuwanie...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    ...białej ryby. PRZEKĄSKA/PURÉE Z KALAFIORA (4 porcje) Duży kalafior ugotuj w osolonej wodzie z 7 ząbkami czosnku, po czym zmiksuj go i przypraw świeżym koperkiem, solą i pieprzem. KOLACJA/SAŁATKA...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...