• Informacje na temat:

    salata zwykla jak przyrzadzic

Przepisy na temat: salata zwykla jak przyrzadzic
  • Pierwiosnek - możesz wykorzystać go w kuchni

    Pierwiosnek to niepozorny kwiat uznawany za jeden ze zwiastunów wiosny. Roślina ma także zastosowanie zdrowotne, a nawet kulinarne - młode delikatne listki można gotować jak szpinak, a z płatków kwiatowych przyrządzić winko pierwiosnkowe.

  • Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)

  • Wiosna na talerzu

    ...wymienić wszystkiego, co oferuje natura. Warto natomiast z tego korzystać i czerpać jak najdłużej, zanim znów nastaną chłodne dni, a wraz z nimi skończą się sezonowe produkty. Zwłaszcza, że owoce i warzywa(...) na dworze, ciesząc się słońcem.  Podobnie jak natura oferuje bogaty wybór świeżych produktów, tak makarony - swoimi kształtami - dają nam dodatkowo tysiące inspiracji do stworzenia wiosennej...

  • Smaczny pomysł na "Jak przyrządzić idealny stek"

  • Pomysł na kiełki

    Słyszałaś o tym, że kiełki są zdrowe i smaczne, ale nie masz pomysłu jak wykorzystać je w swojej kuchni? Podpowiemy ci!

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...szkodliwe środki chemiczne i zanieczyszczenia. Warzywa zawsze są zdrowe, więc to, jak je przygotowujemy, nie ma znaczenia. NIE Sposób przyrządzania jarzyn wpływa nie tylko na ich smak, ale także na ich...

  • Mozna ja zrobic na Wielkanoc:)

  • Danie mojego dzieciństwa. Pyszne i energetyczne, w sam raz na poranek kiedy potrzebujemy mocnej dawki energii.

  • Najlepsza salatka letniskowa!

Artykuły na temat: salata zwykla jak przyrzadzic
  • Upały? Nie ma jak sałata!

    Taką miską zieleniny z wkładką i najesz się do syta, i orzeźwisz!

  • To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Ziemniaki są cennym źródłem węglowodanów, będących paliwem, niezbędnym do prawidłowej pracy naszego organizmu. Włączając ziemniaki do naszego jadłospisu, zagwarantujemy sobie źródło witaminy C, A, E oraz niezwykle cennych witamin z grupy B - tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz pirydoksyny. Ponadto, w ziemniakach znajdziemy...

  • Niezwykła moc zwykłej pokrzywy

    .... Po przyrządzeniu jest słodkawa w smaku. Jada się ją jak szpinak - gotowaną, z dodatkiem masła, czosnku i imbiru lub gałki muszkatołowej. Na Ukrainie popularny jest tzw. zielony barszcz, który robi się ze szczawiu i pokrzywy. Z jej liści można przyrządzić także klopsy, jeść je (sparzone wrzątkiem) jak sałatę - z sosem z oliwy, cytryny i czosnku - lub wymieszać listki ze szpinakiem i potraktować...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Proste i zdrowe przekąski na podróż

    Jak przygotować się na podróż samochodem z dziećmi? Jakie przekąski przyrządzić, by uniknąć problemów żołądkowych i uczucia ciężkości w trakcie męczącej jazdy? Poznaj pomysły na zdrowe i proste przekąski.

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Choroba wieńcowa w porę powstrzymana

    Dawniej sądzono, że problemy z sercem to męska domena... Dziś wiadomo, że powinnyśmy zatroszczyć się o ten ważny narząd równie mocno, jak panowie!

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Sosy sałatkowe z grzankami

    Warzywa to ważny element naszej diety, jednak nie zawsze wiemy jak smacznie i ciekawie je przyrządzić. Zwykle stanowią dodatek do głównego dania, ale czasem zamiast typowego obiadu czy kolacji mamy ochotę na pyszną sałatkę, wtedy warto sięgnąć po nowe sosy sałatkowe Knorr 2 w 1.

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...