• Informacje na temat:

    sałata z kapusty pekińskiej i majonezu

Artykuły na temat: sałata z kapusty pekińskiej i majonezu
  • Sałata chroni przed nowotworami

    ...główkę, miękkie liście, ciemniejsze na zewnątrz, jaśniejsze w środku. Doskonała do sałatek. Sałata lodowa. Krucha sałata o jasnozielonych liściach, podobna do małej kapusty. Jest zwarta, ma łagodny(...)). W smaku gorzkawa, pikantna, do wytrawnych dań. Rzymska. Podobna do kapusty pekińskiej, ma zwartą, podłużną główkę. W smaku jest łagodna i delikatna, podobna do sałaty masłowej. Doskonale smakuje...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Przeboje letnich przyjęć

    Makaronowa sałatka Składniki na 2 porcje: 20 dag wędzonego łososia, 1/2 paczki ulubionego makaronu, 30 dag pomidorków koktajlowych, 1 ogórek wąż, 1 pęczek rzodkiewek, 4 łyżki majonezu, po(...). Pomidorki przekroić na połówki, ogórki wzdłuż na ćwiartki, usunąć pestki. Ogórki i rzodkiewki pociąć w plasterki. Przygotować francuski sos z majonezu, musztardy i octu. Posolić lekko, dodać...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., granaty, jagody; - warzywa dostępne na rynku z ograniczeniem warzyw konserwowych oraz gotowanej marchewki, buraków i ziemniaków, czyli: marchew surowa, pietruszka, ciecierzyca, sałata, pomidory(...) ogromna paleta smaków i aromatów, bo dieta w tym okresie bazuje na warzywach, owocach, sałatach, chłodnikach i lekkich zupach oraz orzeźwiających napojach.  Fragment książki Magdaleny Makarowskiej...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowe), 1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili, oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody, sałata pekińska. Sos: 5 łyżek stołowych majonezu, 4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, sos do sałatek (czosnkowy do majonezu), 1 zmiażdżony ząbek czosnku, przyprawy do smaku: pieprz, słodka papryka. Sposób przyrządzenia: cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...