• Informacje na temat:

    sałata lodowa sos jogurtowy

Przepisy na temat: sałata lodowa sos jogurtowy
  • Lekka sałatka z kurczakiem

    ...pieprzem. Filety z kurczaka pokrój w plasterki, rozłóż je na warzywach. 4. Sałatkę możesz serwować z grzankami ziołowymi albo lekkim sosem, np. winegretem miodowo-musztardowym albo sosem jogurtowym...

  • Przekąska dla ucznia

    ...z tłuszczu. 3 W miseczce wymieszaj jogurt z miętą. Odstaw, żeby uwolnił się aromat. 4. Rozkrój bułkę, włóż do środka zwiniętą w rulonik sałatę, połóż placek. Posmaruj sosem jogurtowym. Dodaj plasterek(...) wędzonego łososia garść liści szpinaku sok z cytryny Przygotowanie: 1. Przygotuj wrapy według przepisu na opakowaniu. Rozłóż na talerzu i posmaruj śmietankowym serkiem. 2. Umyj liście...

  • Sałatki z octem jabłkowym dla odchudzających się

    .... Pyszne przekąski! Sprawdź! Sałatka melonowo-serowa z ostrym sosem azjatyckim  Składniki na 4 porcje: 1 mały melon 300 g sera owczego Mała papryczka chili 4 łyżki sosu chili 4 łyżki soku pomarańczowego 3 łyżki octu jabłkowego Sól, pieprz, cukier 4-5 łyżek oleju 150 g różnych sałat (np. sałata lodowa. rukola, roszponka) Przygotowanie: Miąższ melona pokroić na cienkie...

Artykuły na temat: sałata lodowa sos jogurtowy
  • Sezon na sałatę

    ...sprawia, że każdy może znaleźć swoją ulubioną. Warto próbować różnych odmian i mieszać je ze sobą. Liści sałaty nie powinniśmy kroić nożem, ale rwać palcami, wyjątkiem jest jedynie sałata lodowa(...). gruszką, truskawkami. Lodowa O łagodnym smaku. Ma jędrne, kruche liście, które lekko chrupią. Jej walory podkreśli sos czosnkowy. Jest dobrym dodatkiem do tortilli. Roszponka O lekko...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Jaką sałatę wybrać?

    ...energii, poprawia trawienie i odporność. By zachować wartość sałaty, należy ją myć krótko, w zimnej wodzie. Rwać na kawałki palcami (nie kroić). Polewać sosem tuż przed podaniem. Lodowa Jej kruche liście świetnie komponują się z ogórkami (świeżymi i kiszonymi), papryką, pomidorami, kukurydzą, zielonym groszkiem, grejpfrutem i pomarańczą. A także sosami jogurtowymi z dodatkiem koperku, ziół...

  • Siła tkwi w prostocie. Aby przygotować ten pyszny koktajl, potrzebujecie zaledwie kilku składników, które najpewniej macie w swojej lodówce. SKŁADNIKI - 350 g jogurtu naturalnego - 50 g Śmietanki Łaciatej 18% - 100 g truskawek świeżych (waga po odszypułkowaniu) lub mrożonych + kilka do dekoracji - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Następnie umieszczamy je w blenderze. Dodajemy do niego Śmietankę...

  • Zielono na talerzu

    Po zimie zostało ci kilka zbędnych kilogramów? To normalne. Aby waga wróciła do normy, a organizm się oczyścił, jedz teraz lekkie dania. Ich podstawą jest zielona sałata. Każdego dnia możesz przyszykować inne, pyszne, niskokaloryczne danie.

  • W gorące dni lody kuszą, ale i straszą. Powszechnie nazywane są bomba kaloryczną. Czy możliwe jest, by lody były pyszne, a jednocześnie zdrowe i odchudzające? Paradoksalnie lody mogą być zdrowym przysmakiem. Na czym polega ich sekret? Lody przede wszystkim zawierają mleko. Tym samym dostarczają sporej ilości wapnia oraz białka, a także zawierają witaminy A, B2 i B12, D i E, potas i fosfor. A te pierwiastki zapobiegają osteoporozie, miażdżycy i chorobom nowotworowym. Oczywiście mowa o lodach...

  • Zielona dieta

    ...ogórki, paprykę, rzodkiewkę, cebulę, oliwki, sos winegret lub jogurtowy. Zalecana ilość na zielonym detoksie to 2-3 filiżanki sałaty dziennie. Kiwi - Jest źródłem wit. C (wzmacnia odporność, wspomaga(...) warzywa, np. szpinak, dostarczą kwasu foliowego (wit. B9), niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, pokarmowego i krwionośnego. Sałaty (rukola, roszponka, sałata rzymska czy...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    ...naciowego 2 ogórki konserwowe Sos jogurtowy: mały jogurt naturalny gęsty, czubryca zielona, pieprz, sok z limonki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Sałatę wymieszać z pokrojonym w talarki selerem naciowym i ogórkami. Polać sosem jogurtowym.   Sałatka pieczarkowo-jajeczna Składniki: 3 jajka na twardo 10-12 pieczarek ugotowanych do miękkości w lekko osolonej wodzie sałata lodowa...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...