• Informacje na temat:

    rzodkiewki duszone

Przepisy na temat: rzodkiewki duszone
  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    ...duszone z marchewką, pietruszką i selerem, polane sosem koperkowym. Równie smaczne są rzodkiewki "z wody" z masłem i przyrumienioną tartą bułką. Jeść można także liście rzodkiewki, łącząc je z sałatą lub(...)Rzodkiewki polecane są przez lekarzy i dietetyków jako skuteczne lekarstwo przeciw wiosennemu zmęczeniu i wyczerpaniu. Najsmaczniejsze są rzodkiewki intensywnie czerwone, niezbyt wyrośnięte, soczyste...

  • Eksperymentalne kiszone rzodkiewki. Bo niespodziewanie w tym roku wyrosło mi dużo pięknych i zdrowych. Kiszone tak jak ogórki małosolne. Smak nieziemski. Z zapachem gorzej. Szczególnie przez pierwsze dni. Kamionkowy gar wyniosłam na balkon. po 5 dniach przełożyłam do słoiczków.

  • Sezon na kiełki

    ..., dania główne, duszone warzywa, pasty, sosy, kanapki, surówki oraz sałatki. Są one niezastąpione w kuchni azjatyckiej. Po zielone kiełki lucerny i pora oraz rzeżuchę chętnie sięgamy też, szykując(...) wiedzieć Najbardziej popularne są kiełki fasoli mung oraz wielkanocna rzeżucha. Prócz nich w sklepach znajdziesz też wykiełkowane nasiona rzodkiewki, lucerny, pszenicy, soczewicy, grochu, brokułu...

  • Soczyste i jeszcze lekko chrupkie! Pyszny dodatek do grilla

  • Piknik na balkonie, czyli sposób na udaną majówkę

    ..., odważyć do niej rzodkiewki, oliwki i sałatę, dodać szczypiorek. Składniki wymieszać delikatnie kopystką, odstawić. Winegret 3.  Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr(...) wsypać wszystkie ugotowane składniki. Dodać do nich rzodkiewki, oliwki i sałatę, dodać szczypiorek. Składniki wymieszać delikatnie kopystką, odstawić. Winegret 3.  Rozdrobnić czosnek...

  • Już chyba wszyscy wokół jedli kiszone rzodkiewki. Blogerzy kulinarni i znajomi z Facebooka – a ja nie. Z kiszonymi rzodkiewkami to mój pierwszy raz!

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    ...z zalewy, wymieszaj z posiekaną drobno czerwoną cebulą. Dodaj pokrojone w kostkę rzodkiewki, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez.  3. Przypraw solą...

  • Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.

  • Udka kurczaka w karmelu

    Składniki na 10 porcji: 10 udek kurczaka 1 szklanka cukru 1 łyżka sosu sojowego 3 torebki ryżu 1/2 selera po 1 marchewce, pietruszce i cebuli po 1 łyżce ziaren sezamu i słonecznika olej do smażenia kiełki rzodkiewki, koperek sól, pieprz, chili w proszku Sposób przygotowania: 1. Cukier podgrzewać na małym ogniu, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Udka...

  • Dziś na obiad zrobiłam żeberka trójkąty. Te żeberka mają w sobie bardzo dużo mięsa i są tanie, obiad z nich gotowy jest w godzinę może trochę dłużej. Powiem tak gdy zrobiłam obiad a mianowicie zdjęcie obiadu to aż sama z siebie się śmiałam a raczej z mięsa na żeberkach jaki kształt wyszedł . Ale tu już potrzebna wasza wyobraźnia nie będę pisała co i jak.

Artykuły na temat: rzodkiewki duszone
  • Dlaczego warto jeść rzodkiewki

    Można je kupić przez cały rok, ale najsmaczniejsze i najzdrowsze są te sezonowe. Warto więc chrupać je od wiosny do jesieni. Dla smaku. Najlepiej smakują rzodkiewki świeżo zebrane, bo w czasie(...) nos. Świetnie regulują też przemianę materii, ponieważ zawierają prawie komplet witamin z grupy B oraz błonnik. Najzdrowsze są rzodkiewki jadane na surowo, w sałatkach i pastach. Dla urody...

  • Orzeźwiająca sałatka

    ...1. Seler naciowy umyć, usunąć włókna, pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiewki umyć, odciąć zielone części (można je zużyć do zupy lub duszonych warzyw), pokroić w plasterki. Wymieszać. Ziarna sezamu uprażyć  na suchej patelni. 2. Z pozostałych składników ukręcić sos, polać sałatkę. Posypać sezamem.

  • Z gruntu dobre

    ...​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Sałatka ziemniaczana z bryndzą

    Przygotowanie: Ziemniaki wyszorować, gotować 20 min w osolonej wodzie, obrać, pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na połowie oleju, dodać 2-3 liście laurowe, posypać 1 łyżką cukru, wlać bulion i ocet, dusić 10 min, doprawić do smaku. Ziemniaki zalać sosem, odstawić, by się wchłonął. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, posiekać. Rzodkiewki, pomidory i sałatę pokroić, ser...

  • Ten męczący kaszel

    Zanim trafisz do lekarza, by zdiagnozował jego przyczynę, możesz pomóc sobie sama.

  • Kolacja na dobry sen

    ...ułatwia zasypianie i poprawia jakość snu.  Jak jeść? Najlepsze na kolację są ryby pieczone, duszone lub przyrządzane na parze z warzywami. Mają delikatne mięso, które jest łatwiej trawione niż(...) późnym wieczorem i w nocy nie czujemy się głodni. Nie obciąża też przewodu pokarmowego.  Jak jeść? Można do niego dodać jogurt naturalny (ale nie śmietanę czy majonez), garść kiełków, np. rzodkiewki...

  • Dieta po zawale

    ​Podstawą tej diety są warzywa i owoce: brokuł, sałaty, jarmuż, szpinak, papryka, marchew, jeżyny, morele, jagody, borówki, żurawiny, jabłka. Zawierają antyoksydanty, dzięki czemu spowalniają postęp miażdżycy, oraz dużo błonnika, który utrudnia wchłanianie tłuszczów. A dieta po zawale powinna zakładać ich ograniczenie. Zrezygnuj z tłustych mięs i wędlin, podrobów oraz potraw smażonych. Wybieraj zdrowe tłuszcze nienasycone: tłuste ryby morskie, awokado, oliwę. Jedz dużo kasz, płatki owsiane,...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • Morelowo-migdałowe clafoutis i menu na ten tydzień

    ...kołowrotek. Samopoczucie jednak oprócz zmęczenia bardzo dobre, formę trzymam I moja rodzina też.       Obiady:   Niedziela czyli dzisiaj: na przystawkę były rzodkiewki, następnie(...)   Piątek – duszone marchewki z dymkami, quinoa    

Wideo na temat: rzodkiewki duszone
  • Zdrowe śniadania Beaty Śniechowskiej

    Szef kuchni Beata Śniechowska w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradziła przepisy na zdrowe śniadania. W menu znalazły się dania takie jak: cesarski omlet, owsianka w marokańskim stylu, jajecznica z duszonymi na maśle rzodkiewkami, budyń bananowo-jaglany dla dzieci oraz sałatka chlebowa z tuńczykiem.