• Informacje na temat:

    ryz z woka

Przepisy na temat: ryz z woka
  • Warzywa z woka

    Nie tylko dla wegetarian.

  • Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z woka"

  • ryż w innej odsłonie

  • Łosoś wędzony aromatem herbacianym

    ...typu wok i wyłóż je folią aluminiową. 4. Na dno woka wysyp wcześniej przygotowaną mieszaninę, składającą się z cukru, ryżu, oraz herbaty. Na dno woka połóż kratkę do pieczenia posmarowaną...

  • Zdrowe, proste, poprostu pycha.

  • Kierunek - Orient!

    ...do woka (3,99 zł/545g/1 opak), z azjatyckimi dodatkami, takimi jak grzyby mun, kapusta pekińska i kasztany wodne. Łagodne zakończenie uczty Jako dodatek do dań azjatyckich, który zapewni...

  • Pyszne danie obiadowe, Gotowe w kwadrans !!

  • Azjatycka Paella

    ...ośmiornicy kroimy na talarki o grubości mniej więcej 5mm. 2. Do dużego woka wlewamy bulion, posiekaną szalotkę i wszystkie azjatyckie przyprawy. Następnie do wrzącego wywaru wkładamy małże, krewetki...

  • Szybkie w przygotowaniu i bardzo łatwe w modyfikacji danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pozwala zużyć składniki, które po prostu znajdziemy w lodówce, ale kluczem do najlepszego smaku dania są świeże warzywa. Do przygotowania potrzebny będzie wok.

Artykuły na temat: ryz z woka
  • Kleisty ryż owinięty w liście lotosu

    ...namocz grzyby przez 20 minut, następnie odsącz i drobno posiekaj, odstaw na bok.  Na dużym ogniu podgrzej woka, aż zacznie dymić, następnie dodaj olej. Dodaj imbir, szalotkę, krewetki i grzyby. Smaż...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Kuchnia azjatycka

    Smaczne, oryginalne i modne dania kuchni chińskiej, japońskiej czy hinduskiej są łatwe do przygotowania w domu - nie trzeba mieć żadnych specjalnych garnków czy patelni, choć oczywiście można kupić "wok" i koszyczek do parowania.

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Smażone tajskie warzywa (Pad Ruam Mitr)

    Sama uwielbiam tajszczyznę, przede wszystkim dlatego, że warzywa z woka nie sa rozgotowane na śmierć, tylko są chrupiące i sprężyste, a przez to po prostu rewelacyjnie smakują :-). Przepis na dzisiaj(...). Jak robimy? Krok 1: Na patelnię/ do woka wlewamy olej, wrzucamy najpierw pokrojony czosnek, chilli, mięso i chwilę razem smażymy. Musimy jednak pamiętać o tym, aby czosnek się nam nie przypalił, bo...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • ​Letnie sajgonki z jajkiem i ryżem

    ...aż będzie gotowy, a płyn odparuje z woka. Odstaw na bok. Ubij jajka z dodatkiem soli, pieprzu oraz wody, usmaż cienkie omlety. Odstaw na bok. Uformuj sajgonki: w wilgotne ręce weź garść kleistego...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Kurczak ze szpinakiem czosnkowym

    Przepis: Ching-He Huang

  • Potrawy z ryżem wcale nie muszą być nudne. Wystarczy kilka składników, aby zamienić go w naprawdę ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Jego przechowywanie nie nastręcza zbyt wielu problemów, a w szczelnie zamkniętym słoiku może wytrzymać naprawdę długi czas. Czy ryż jest zdrowy?...