• Informacje na temat:

    ryz z dodatkami

Przepisy na temat: ryz z dodatkami
Artykuły na temat: ryz z dodatkami
  • Smaki spiżarni: Ryż

    Istnieje aż 20 tys. odmian ryżu, w Polsce używamy zaledwie kilku.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Brązowy ryż - zdrowe źródło węglowodanów

    Jest nie tylko smaczny, ale także bardzo zdrowy. Ma specyficzny, dużo intensywniejszy od odmiany białej, aromat i smak.

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Ryż – nie tylko do jedzenia

    Zastąpi ostrzałkę, ułatwi zmywanie i usunie nieprzyjemne zapachy. Pomoże też zaradzić problemom ze skórą i włosami.

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    Terapie uzdrowiskowe i leki pomogą zapanować nad chorobą, ale tylko wtedy, gdy zadbasz o odpowiednie odżywianie. Wyeliminuj z jadłospisu produkty, które zaostrzają objawy łuszczycy i włącz do niego te, które je łagodzą.

  • Kto by pomyślał, że z dodatkiem szlachetnego trunku jakim jest whisky, można przygotować wiele fantastycznych dań. Zobaczcie zwycięskie przepisy i wypróbujcie je w najbliższym czasie, warto. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas przepisy. Musimy przyznać, że zainspirowaliście nas swoimi pomysłami. Jak się okazuje whisky pasuje nie tylko do mięs, ale także do sosów, ryb i deserów. Mamy zaszczyt przedstawiać zwycięzców. Zaproszenia na 3 edycję festiwalu „Whisky Live Warsaw 2016"...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    ...krwi stale przekracza normę, rośnie ryzyko rozwoju chorób układu krążenia. Cholesterol nie rozpuszcza się we krwi. By mógł się w niej przemieszczać, potrzebuje specjalnych białek. Tworzy z nimi(...). Ruch pozwala schudnąć, a nadwaga sprzyja odkładaniu się cholesterolu w naczyniach. Pamiętajmy też, że palenie obniża stężenie HDL, szkodzi naczyniom krwionośnym. Zwiększa ryzyko chorób serca. Nie...

  • Prześlij nam przepis i wygraj jedno z pięciu podwójnych zaproszeń na 3. edycję Festiwalu "Whisky Live Warsaw 2016". Lubisz eksperymentować w kuchni i łączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki? Jeśli opowiedziałeś twierdząco, oznacza to, że zjawisko tzw. food paringu nie jest ci obce. Zaproponuj nam przepis, do przygotowania którego użyjesz whisky. Może być to deser, przystawka lub danie główne, ograniczeniem jest tylko twoja wyobraźnia. Za pomocą poniższego formularza prześlij swój...

Wideo na temat: ryz z dodatkami
  • Risotto od podstaw. Artur Moroz i jego przepis

    Artur Moroz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" risotto. Jaki ryż jest najlepszy do tego dania? Jakie dodatki pasują do tej potrawy?

  • W ten sposób zrobisz idealne risotto

    Artur Moroz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" risotto. Jaki ryż jest najlepszy do tego dania? Jakie dodatki pasują do tej potrawy?

  • Klasyczna paella - jak ją zrobić?

    Paella to jedno z najpopularniejszych dań kuchni hiszpańskiej, którą dziś zna już cały świat! Przyrządzana na dużej patelni, spożywana zwykle prosto z niej - to głównie smażony ryż z dodatkami. Warto pamiętać, by wybierać ryż średnioziarnisty, trzeba też uważać, by nie był zbyt rozgotowany. U nas klasyczna wersja paelli - z krewetkami i innymi owocami morza, a także odrobiną chorizo i pomidorami.