• Informacje na temat:

    rydze na slodko

Przepisy na temat: rydze na slodko
  • Smak, zapach i rozkosz podniebienia...

  • Dziękuję Kalina za podarunek. Rydzów nigdy nie udało mi uzbierać. Mnóstwo prawdziwków, ale nie rydzów. Postanowiłem je ukisić. Wyszły super .I znalazłem w necie fajny przepis na ich wykorzystanie

  • Rydze to są najsmaczniejsze pieczone na blacie kuchni wiejskiej, ja po prostu usmażyłam je na tłuszczu, są także bardzo smaczne. Polecam.

  • Jedne z najsmaczniejszych grzybów, nie tylko smażone, ale i w sosach, nadzieniach oraz marynowane. Polecam.

  • Jak schabowe pachnące lasem.

  • Sprawdzony przepis na "Rydze na maśle"

  • Zbierane na wydmach nad morzem.

  • Pyszne grzybki w zalewie maślanej. Palce lizać

  • mozna podac na obiad lub deser

  • Tak sobie pomyślałam,robimy kanie i inne grzyby w panierce,dlaczego nie spróbować maślaczków i rydzy? Maślaczki wyszły bardzo delikatne,puszyste,natomiast rydze pysznie chrupiące. Serdecznie polecam:)

Artykuły na temat: rydze na slodko
  • Jeśli nie oliwa, to co?

    ​Zwykle kupujemy popularne: rzepakowy, słonecznikowy, z pestek winogron. Dziś wybór olejów jest jednak większy. Warto przełamać przyzwyczajenia, spróbować mało znanych polskich, bo mają oryginalny smak i są wyjątkowo zdrowe.

  • Serdecznie zapraszamy na siódmą edycję Święta Rydza, która odbędzie się w ostatni weekend września, 27 – 28 września 2014 r. wokół Starego Domu Zdrojowego, na terenie Parku w Wysowej-Zdroju. 7. Święto Rydza to wydarzenie dla małych i dużych. Dla grzybiarzy, miłośników grzybowych dań, entuzjastów przyrody i fanów tradycyjnego rękodzieła Beskidu Niskiego. Podczas rydzowej imprezy prezentujemy tradycyjne rękodzieło ludowe, twórców i ich historie, kuchnię i produkty regionalne, uzdrowisko...

  • Zbigniew Cybulski: Dwa zdania na temat dzieciństwa

    To prawda, że gdy wybuchła druga wojna, dwunastoletni Zbyszek Cybulski został bez ojca i matki. Nie był jednak sam. Opiekował się cztery lata młodszym bratem - pisze Dorota Karaś w książce "Cybulski. Podwójne salto". Autorka opisuje dzieciństwo jednego z najznamienitszych polskich aktorów sprawdzając, co w nim było prawdziwe, a co jego kolejną kreacją.

  • To doroczne wydarzenie wpisane już na stałe w koloryt Wysowej Zdroju i Beskidu Niskiego. Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami, znak, że pora na rydze! Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół. Święto Rydza jest okazją do leśnych wędrówek i spacerów w Parku Zdrojowym....

  • Słodkie to czekanie... Czekanie, właściwie nie wiadomo na co... Na większe piersi? Ciemniejące sutki? Poranne mdłości? Czy może miesięczne krwawienia,...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • W czasach, w których wydaje się, że wszyscy wszystko mają, bardzo ciężko jest znaleźć trafiony prezent na różne okazje, w tym na mikołajki. Dlatego też warto skorzystać z nieco niekonwencjonalnych pomysłów na obdarowywanie bliskich. Dlaczego by nie zafundować im prezentu w postaci słodkiego przysmaku? Nie dość, że taki prezent będzie pięknie wyglądał, to jeszcze zachwyci smakiem. Słodkie, własnoręcznie wykonane prezenty są ciekawą inspiracją na święta! / fot. 123rf.com   Bardzo dobrym...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Orzechy laskowe to doskonały dodatek do deserów, a najlepiej smakują w... Fot. 123RF/Picsel Orzechy w czekoladzie Orzechy laskowe to znany dodatek do słodyczy. Świetnie komponują się z czekoladą, w formie kremów kanapkowych, wsród których najsłynniejsza jest Nutella. Jej pierwowzór to gianduia, stworzona przez turyńskich cukierników: Paula Caffarela i Michele'a Prochema, w XIX wieku. Produkowali oni tabliczki czekolady z zawartością minimum 30% orzechów laskowych, które szybko przypadły do...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...