• Informacje na temat:

    ryby w pieczarkach

Przepisy na temat: ryby w pieczarkach
  • Z pieczarkami

    Warzywna zapiekanka z dodatkiem ryby.

  • Karp z pieczarkami

    Składniki na 6 porcji: - 2 kg karpia lub filetów z dorsza, - 1/2 kg pieczarek, - 5 - 6 łyżek oleju, - 4 łyżki mąki, sól, pieprz, - 1/2 szklanki wina, - przyprawa do ryb. Przyrządzanie: Rybę oczyścić, umyć. Pokroić w dzwonka, przyprawić solą i przyprawą do ryb. Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, usmażyć na gorącym oleju z każdej strony. Przygotować pieczarki: umyć je, obrać, pokroić na...

  • Składniki: 500 g tortellini, 1kg ryby, 50 dag pieczarek, 3 małe kolorowe papryki, 500 ml śmietany, 1 - 2 łyżki stołowa majonezu, 500 dag sera żółtego, 5 łyżek mąki, olej do smażenia.

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Przygotowanie Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki 3x3 cm. Wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki ryby i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Następnie kawałki ryby nabić na szpadki przekładając małymi cebulkami, pomidorkami, pieczarkami i boczkiem. Piec na ruszcie ok. 10 min. smarując marynatą. Podawać z ryżem i sałatkami. Życzę smacznego. Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas...

  • Łosoś na jarzynce

    Sposób przygotowania 1. Zrób marynatę do ryby: 2 łyżki oleju wymieszaj z octem, miodem, musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Rybę umyj, osusz, natrzyj marynatą. Zawiń w folię i odłóż na 30 minut. Łososia pokrój na małe kawałki, przełóż je na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz 20 minut w 170 st. C.  2. Fasolkę obierz, opłucz i pokrój na kawałki. Zblanszuj ją w osolonej wodzie. Osącz. Paprykę...

  • Cytryna dobra na wszystko?

    ..., obranych i pokrojonych bananów oraz gruszek. Pasuje do ryb i mięs Połączenie smażonej ryby z cytryną nie ma sobie równych! Ryba otrzymuje wówczas dodatkowe walory smakowe, traci charakterystyczny...

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ...°C.  2. Z umytej ryby wyciągnij pęsetą pozostałe ości. Przypraw solą i pieprzem. Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor w maśle klarowanym. Patelnię osusz i rozpuść zwykłe masło. Zdejmij z ognia, wymieszaj z sokiem...

  • Siedem zaskakujących faktów na temat pizzy

    W różnych krajach inna W Japonii pizza ma postać smażonego na blasze naleśnika i nazywa się okonomiyaki. Najczęściej wybierane tu dodatki to warzywa, ryby i owoce morza. Z kolei we Francji, a dokładnie w Alzacji, niezwykle popularne jest danie o nazwie tarte flambée. Lubią je też mieszkańcy południowych Niemiec - tu nazywa się je flammekueche. Jego charakterystyczne dodatki to cebula, boczek...

  • Kasza jaglana i jej drogocenne właściwości odżywcze

    ...z kaszy jaglanej (zupa warzywna gotowana z dodatkiem kaszy) danie jednogarnkowe - ciecierzyca, dowolne wybrane ulubione warzywa, kasza jaglana, można dodać kawałek chudego mięsa lub ryby koktajl jaglany...

Artykuły na temat: ryby w pieczarkach
  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na smakowite kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...limonki i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Ryby mają głos

    Prosty sposób na przygotowanie ryby: usmażona sauté. A może chcesz przyrządzić ją na kilka innych sposobów?

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Placek po węgiersku

    Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na sycący placek po węgiersku.

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Fot. 123RF/Picsel ''Świeża ryba", ''dorsz prosto z kutra", ''najlepsza flądra na wybrzeżu" - nadmorskie restauracje prześcigają się w wymyślaniu chwytliwych haseł, wabiących wczasowiczów. Właściciele knajp żonglują słowami na potęgę, a podobnych reklam jest mnóstwo. Niestety, zdarza się, że prawda wygląda nieco inaczej. Chociaż może to dziwić, nad polskim...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    Postaw na zdrowe tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni i słonecznika. Do każdego posiłku dodawaj warzywa i owoce, np. pietruszkę, paprykę, brukselkę, marchew, szpinak, awokado, czarne porzeczki, aronię, truskawki, śliwki.

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...