• Informacje na temat:

    rybie ogony

Przepisy na temat: rybie ogony
  • Zupa rybna z pomidorami i pomarańczą

    ..., ogony, płetwy, ości. Zalej je 1,5 litra wody, dodaj cebulę, czosnek, pokrojoną włoszczyznę, sok pomarańczowy, pomidory, natkę. Posól, gotuj godzinę na małym ogniu. Przecedź przez gęste sitko, mocno...

  • Zupa ziemniaczana z pulpetami

    Składniki: 1 kg ryb słodkowodnych pęczek włoszczyzny po 2 łyżki masła i bułki tartej 2 duże cebule 4-5 ziemniaków jajko liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: 1. Włoszczyznę oczyść. Ryby spraw, odrzuć kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalej 2 litrami wody. Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 40 min. Przecedź. Ziemniaki obierz, pokrój...

  • ...i płetwy, wypatroszyć tak, żeby nie przeciąć brzuchów, umyć. Odciąć ogony, tuszki pokroić na dzwonka. Jedną cebulę, seler oraz marchewki obrać, umyć, zalać wodą, dodać sól, pieprz, ziele angielskie, zagotować. Włożyć głowy oraz ogony, gotować godzinę na małym ogniu. B. Bułki namoczyć w mleku, osączyć. Cebulę obrać, pokroić na ósemki. Białka ubić na pianę. Mięso z głów oraz ogonów obrać ze skóry...

  • Bouillabaisse

    ...chili. Przygotowanie: Z ryb odciąć głowy, ogony i płetwy. Ryby wyfiletować i pokroić na kawałki (zostawić skórę). Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę i 1 ząbek...

Artykuły na temat: rybie ogony
  • Czego potrzebują twoje włosy?

    ...kręcenie włosów warto za każdym razem starannie przemyśleć. O ile to możliwe, trzeba również unikać fryzur, w których włosy się męczą - takich jak ciasne upięcia, tapirowane koki i końskie ogony. Ciągłe...

  • ... moj wigilijny karp " po zydowsku "

    ...przeznaczone na " Karpia po zydowsku " Kiedy, juz wszystkie ryby oczyszcze ... luski na szczescie odloze ... zabieram wszystkie 6 glow i rozne czesci typu pletwy i ogony do duzego garka . Zalewam zimna woda...

  • Czary w kuchni mikrofalowej

    ..., aby produkt nie leżał w wodzie. - Ryby i drób można rozmrażać w całości, jednak wcześniej (w połowie ustawionego czasu) należy skrzydełka, udka oraz ogony i głowy zawinąć w aluminiową folię, żeby się...

  • Kuchnia polska

    ...("magna bestia" - jak napisał z podziwem jeden z zagranicznych gości), tura i bawołu - a także różne rarytasy, jak np. łapy niedźwiedzie, bobrowe ogony i łosie chrapy. Wszystko to pływało w ciężkich...