• Informacje na temat:

    ryba ze smietana sokiem z cytryny

Przepisy na temat: ryba ze smietana sokiem z cytryny
  • Terrina z pstrąga i łososia

    ..., skropić sokiem z cytryny, posypać skórką. Pstrąga zemleć, wymieszać ze śmietaną i winem. 2. W formie układać warstwy: 1/3 farszu z pstrąga, połowa pasków łososia, połowa fasolki. Jeszcze raz tak samo(...)Składniki na 4-6 porcji: 50 dag filetów z pstrąga 25 dag filetów z łososia 10 dag zielonej fasolki szparagowej 500 ml śmietany skórka i sok z cytryny 4 łyżki białego wina...

  • Przepis na szybkie kiszone cytryny pochodzi z książki "Jerozolima" i próżno szukać go w głównej części książki, pełnej sałatek, zup, potraw z patelni i piekarnika. Przecież to tylko dodatek do różnych dań. Niezbędny dodatek. Dlatego sposobów kiszenia cytryn w całości (dłuższy proces) jak i w plasterkach – czyli nasze dzisiejsze kiszone cytryny na szybko – szukaj na końcu książki. Autorzy sugerują, że to przepis nawet 24-godzinny i że później należy przechowywać cytryny w lodówce, mnie się...

  • Modne kiszonki

    Robią je nie tylko babcie, ale również młode gospodynie. Barszcz z własnych buraczków, kiszone cytryny czy solone grzyby to smakołyki, którymi warto się popisać przed gośćmi.

  • Sprawdzony przepis na "Botwinkowa z sokiem z cytryny"

  • Dorsz w sosie musztardowym

    Przygotowanie: 1. Rybę oczyścić, podzielić na porcje, umyć, delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą, pieprzem i ziołami do ryb. Ułożyć w naczyniu do(...) śmietaną. 3. Rybę podawać z sosem i plasterkami cytryny.

  • Bardzo smaczne.Według przepisu koleżanki Anki.

  • Składniki: 80 dag filetów z mintaja, 2 łyżki soku z cytryny, 30 dag białego sera, łyżka śmietany, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła, sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka". Przygotowanie: Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką". Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką. Formę...

  • Niezbędne do Tadżinu.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...ułożone plasterki szynki konserwowej lub gotowanej, albo łososia. Jeśli wybrałaś łososia, dodatkowo skrop go sokiem wyciśniętym z cytryny. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu, np. z dodatkiem ciemnego(...), dociskając łyżką. Przetarty mus z kiwi połącz z przygotowanym wcześniej, schłodzonym syropem. Wlej likier miętowy, wymieszaj. Białka wyjmij z lodówki. Wymieszaj je z sokiem z cytryny (zamiast soku możesz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szparagami"

Artykuły na temat: ryba ze smietana sokiem z cytryny
  • Ryba w sosie pieczarkowym

    Ryby obficie skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem (od wewnątrz i na zewnątrz), a następnie schładzaj je w lodówce...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ...tarce. Rybę, jajko i koperek łączymy, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy partiami na podsypanym mąką blacie. Ma być grube na palec. Wycinamy kółka i delikatnie...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    ..., pieprz, sok świeżo wyciśnięty z 1 cytryny, 750 ml wody, 2 łyżki mąki pszennej, kilka gałązek świeżego koperku lub natki pietruszki do dekoracji. Ryby oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w małą kostkę. Marchewki obrać pociąć w plasterki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lub w paski. Razem przesmażyć na maśle, zalać...

  • Gofry gryź!

    ...z cytrusów. W rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier z sokiem, skórką z pomarańczy i 200 ml wody, zmniejsz ogień, gotuj 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Zdejmij rondel z ognia, dodaj sok z cytryny(...) gofry: 10 g suchych drożdży, 125 g masła, 450 ml mleka, 450 g mąki pszennej, 80 g drobnego cukru, drobno starta skórka z 1 pomarańczy, 1 cytryny i 1/2 grejpfruta, 50 ml soku pomarańczowego, 2 jajka...

  • Sposoby na łososia

    ...oczyść, z mięsa zdejmij skórę i ewentualnie wyjmij ości. Filet umyj, lekko osusz serwetką i pokrój na steki jednakowej wielkości. Pokrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą do ryb i odstaw w chłodne miejsce(...): Pokrój łososia w cienkie plasterki. Wymieszaj olej z sokiem z cytryny, ziołami. Marynatę dopraw solą i pieprzem. Plastry łososia zwiń, włóż do marynaty i odstaw na 10 min. Potem włóż do brytfanny...

  • ...sokiem z cytryny i ewentualnie solą i pieprzem. Podawać udekorowaną listkami natki pietruszki.

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Błyskawiczne odchudzanie - trzydniówka ryżowa

    ...zdrowa! Oto trzydniówka ryżowa: ugotować 2 szklanki ryżu, gdy będzie niemal miękki dodać 2-3 jabłka. Doprawić imbirem, cynamonem, sokiem z cytryny, ewentualnie także jej skórką. Jeść na zimno lub(...) podprawiane śmietaną zupy i sosy. Produkty te zastąp większą ilością warzyw, chudym nabiałem, chudym mięsem, rybami (zwłaszcza morskimi – ilość zawartego w nich tłuszczu nie ma znaczenia), sosem winegret na...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    Chrupiący dorsz 1. Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, skropić sokiem z cytryny, owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Schłodzoną rybę odwinąć z folii(...). Koperek posiekać. Cebulę obrać, pokroić w piórka, jabłka nie obierać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w łódeczki. 3. Śmietany wymieszać z mlekiem, sokiem z cytryny i koperkiem, doprawić przyprawami...

  • Muszelki, nitki, uszka

    ..., rybą, kaparami, skórką, sokiem z cytryny i octem. Posyp rukolą i natką. Jeszcze raz wymieszaj, podawaj na ciepło. Makaron orecchiette z brokułami, anchois i ricottą Najpierw przygotuj ricottę. Na średnim ogniu zagrzej mleko z maślanką, śmietaną, sokiem z cytryny i 1 łyżeczką soli morskiej. Gotuj 10-12 minut, aż twaróg się oddzieli. Zdejmij rondel z ognia i odstaw na 15 minut. Następnie...