• Informacje na temat:

    ryba zapiekana z brokułami mozzarella

Przepisy na temat: ryba zapiekana z brokułami mozzarella
  • Potrawy na cały tydzień

    .... Piecz 20 minut w temp. 180°C. Na patelni zrumień pokrojoną w krążki cukinię, usmaż pokrojony w kostkę bakłażan. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj do ryby. Udekoruj cytryną i natką.  Zapiekana...

Artykuły na temat: ryba zapiekana z brokułami mozzarella
  • Obiad z brokułem

    Dorsz z brokułami Składniki na 4 porcje: 500 g brokuła, sól, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g świeżego imbiru, 2 łyżki oleju, pieprz,1 łyżka oliwy, 400 g dorsza lub inna biała ryba, np(...) i obsmażyć na niej rybę ze wszystkich stron. Rybę przełożyć na talerz, posypać tłuczonym czerwonym pieprzem, udekorować plasterkiem cytryny. Podawać z brokułami. Włoska zapiekanka warzywna Składniki na...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    Z gotowego ciasta francuskiego.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...sałatę, potem pomidor, na końcu kiełki. OBIAD: Ryba i produkty zbożowe plus warzywa - Filet z chudej ryby morskiej (np. dorsza, mintaja) posyp ziołami (np. estragonem, natką pietruszki), skrop sokiem(...). 1/2 papryki umyj, pokrój w paski i zmieszaj z sałatą. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Na warzywach ułóż rybę i makaron. KOLACJA: Warzywa plus przetwory mleczne 1 krążek sera mozzarella pokrój w plasterki...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    Uważasz, że się nie objadasz, a mimo to masz kłopoty z nadwagą? Zastosuj naszą dietę. Efekty przyjdą już po tygodniu!

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...