• Informacje na temat:

    ryba z warzywami w parowarze

Przepisy na temat: ryba z warzywami w parowarze
  • Paluszki rybne (po 18. miesiącu)

    Ryba w formie paluszków lub kotlecików jest o wiele smaczniejsza i atrakcyjniejsza dla maluchów niż ta tradycyjna. Przygotowania w takiej formie jest mięciutka i pachnąca.

Artykuły na temat: ryba z warzywami w parowarze
  • Co jeść zimą, by nie przytyć?

    ...codzienne menu w ryby. Możesz przygotowywać je np. w parowarze, dzięki czemu nie stracą cennych właściwości dla zdrowia. W sklepie warto wybierać m.in. łososia z ekologicznej hodowli, pstrąga...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Sprawdź, czy dobrze się odżywiasz

    ...jadam obiady, ponieważ nie lubię spędzać czasu w kuchni. b) Mięso smażę, a warzywa jem rzadko. c) Mięso piekę w piekarniku, a warzywa w parowarze lub kombiwarze. 6. Które zdanie związane z przykrymi(...) szczególnie wątróbki. Nie przepadam też za zdrowymi zielonymi warzywami, np. brokułami czy szpinakiem. b) W mojej rodzinie nie ma posiłku bez mięsa. Mama zawsze mówiła, że mięso z talerza mam zjeść do...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Co jeść, żeby poprawić sobie humor?

    ...prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i uczestniczące w syntezie serotoniny. Znajdziesz je w rybach, chudym mięsie, jajkach, zielonych warzywach (np. brokułach, brukselce, groszku, szpinaku(...), a będziesz cieszyć się dobrym nastrojem! Warzywa zachowają więcej swoich właściwości, jeżeli przygotujesz je w parowarze. Panie, które piją codziennie dwie małe kawy, nie narzekają na samopoczucie i rzadko...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Gotujemy na parze

    .... Kładzie się je na patelnie lub rondle z wodą, a gotuje na wolnym ogniu. W kominowym parowarze elektrycznym w dolnej komorze umieszczamy mięso lub rybę. Na kolejnych poziomach: warzywa - niżej te...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...