• Informacje na temat:

    ryba z sosem czosnkowym

Przepisy na temat: ryba z sosem czosnkowym
  • Ryba prosto z morza

    ..., starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj. 2. W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem. Łosoś w serze Składniki: 50 dag świeżych filetów z łososia 5 łyżek startego...

  • Szybka i pyszna zapiekanka, którą można zjeść na obiad lub kolację, a także uraczyć nią gości na imprezie :-)

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    ...1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Ryba w czosnku jest bardzo aromatyczna, ale i delikatna w smaku, gdyż smażony czosnek traci nieco swoją ostrość. Obowiązkowa pozycja na moim świątecznym stole.

  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    Pstrąg to doskonała ryba, która urozmaici nasz jadłospis.

  • Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    ..., posmaruj sosem. Ułóż plasterki sera, potem szynki. Złap za dłuższy brzeg i zroluj. Pokrój na plasterki szerokości około 2 cm.  3. Gotowe ślimaczki połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. i piecz około 20 minut (aż ciasto się zrumieni). Podawaj z sosem, np. czosnkowym.   Łosoś ze szpinakiem pod złocistą kołderką Sposób przygotowania...

  • Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.

  • Seler, pietruszka, czarna rzepa i kapusta - warzywa zimowej kuchni

    Seler, pietruszka, czarna rzepa czy kapusta - to warzywa korzeniowe idealnie pasujące do dań zimowej kuchni. - Wszystkie te warzywa doskonale nadają się na zupę krem, czy jako puree, które będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs czy ryb - uważa ekspert kulinarny "foodie people" Jakub Mikołajczak.

  • Lekka i smaczna sałatka, najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, w mojej wersji jest on dość ostry

Artykuły na temat: ryba z sosem czosnkowym
  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...się zrumienił). Pieczoną rybę ułóż na półmisku, udekoruj ćwiartkami cytryny. 4. Rybę w boczku podawaj z ryżem, sosem czosnkowo-śmietanowym, świeżymi pomidorami, posyp ją też ulubioną zieleniną, np(...) mleka, ząbek czosnku Przygotowanie: 1. Jedną cebulę pokrój w cienkie talarki, obłóż nią zamrożone filety ryby i włóż do miseczki z mlekiem. Odstaw je na godzinę (ryba rozmarznie i straci specyficzną...

  • Ryby smacznie podane

    ...kolendrą. Rybę z warzywami podajemy z ziemniakami lub czosnkowymi grzankami. Dorsz ze szpinakiem w sosie z papryki 1. Obraną cebulę siekamy w kostkę. Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze(...), układamy w naczyniu żaroodpornym, obok układamy szpinak i całość zalewamy sosem paprykowo-śmietanowym. Wierzch posypujemy tartym serem i pieczemy około 15 minut w 200ºC. Burger z mintajem...

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...5-6 minut, czasem mieszając. Dorzuć krewetki i duś 1-2 minuty. Ugotuj makaron al dente (8-10 minut). Wymieszaj z sosem. Podawaj z dodatkiem chilli pangrattato i cząstkami cytryny. Spaghetti...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...). 20 min (5 min przed końcem pieczenia odwiń folię, aby boczek się zrumienił). Pieczoną rybę ułóż na półmisku, udekoruj ćwiartkami cytryny. Rybę w boczku podawaj z ryżem, sosem czosnkowo-śmietanowym...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    ...małe kebaby w marynacie z dodatkiem MAGGI, podane z sosem czosnkowym. Wesoła i roześmiana etykieta zachęca początkujących kucharzy do kulinarnych eksperymentów i otwarcia się na nowe, smakowe doznania(...) przystawkę wybierze Łososia pod pierzynką z chleba tostowego, okraszonego MAGGI i polanego sosem koperkowym. Etykieta z wąsem reprezentuje tych, którzy stawiają na elegancką i wystawną kuchnię...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    .... Smaż na oleju, aż się zrumienią. Osącz pulpety z tłuszczu, posyp koperkiem. Podawaj z sosem czosnkowym. Rybny sernik Krakersy włóż do foliowej torebki, zawiąż. Zmiażdż wałkiem. Masło roztop(...)Ta tłusta ryba zawiera wit. A, D i z grupy B oraz minerały: potas, fosfor, selen i magnez, a także duże ilości kwasów tłuszczowych. 100 g makreli (czyli zaledwie 3 łyżki rozdrobnionego mięsa...

  • Co jeść, by nie dać się grypie?

    Antygrypowy jadłospis zawiera dużo ciepłych, gotowanych pokarmów, zwłaszcza zupy. Beta karotenu oraz witaminy C, ważnych dla odporności, dostarczą Ci natomiast marchew, czerwona papryka, buraki, cytrusy i natka pietruszki. Spożywaj też miód i czosnek - naturalne antybiotyki o właściwościach przeciwbakteryjnych i antywirusowych.