• Informacje na temat:

    ryba z piekarnika z cytryna

Przepisy na temat: ryba z piekarnika z cytryna
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • Cztery sposoby na rybę

    ...podziel na 4 porcje. 2. Podsmażone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia. Na tym połóż kawałeczki mintaja. Posmaruj je masą maślaną z natką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st(...) gotuj jeszcze kilka minut. 3. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i chili. Gotowe danie posyp odłożoną natką. Morszczuk w papilotach Składniki: 60 dag filetów z morszczuka 1 cytryna...

  • Ryba z kaszą (po 9. miesiącu)

    Tak przyrządzona ryba jest wyśmienita i aromatyczna. Przekonajcie się sami!

  • Rybny filet z ryżem i warzywami

    W ten sposób przyrządzona ryba jest soczysta, bardzo delikatna, pyszna. I na pewno się uda!

  • Łosoś pod beszamelem

    Pyszna ryba i klasyczny sos.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...stop. W miseczce starannie wymieszaj orzechy z miodem, cukrem oraz jajkami. Dodaj stopione masło. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180(...) Składniki:  5-6 owoców kiwi ●30 dag wędzonego pstrąga ●20 dag roszponki ●świeżo zmielony pieprz ●kilka wąsów szczypiorku ●2 łyżki lekkiego majonezu ●cytryna ●4 rzodkiewki lub duża garść kiełków rzodkiewek...

  • Filet z łososia ze szparagami

    ...g), posmaruj musztardą i obsyp ziołami. Ułóż w formie, przykryj drugim arkuszem papieru. Włóż do piekarnika, piecz 25 minut.  2. Szparagi umyj, przytnij stwardniałe koń- ce. Ułóż szparagi w żaroodpornej formie. Skrop je oliwą i wstaw do piekarnika (obok ryby), piecz ok. 15 minut.  3. Podawaj rybę ze szparagami, obsypaną połówkami pomidorków, z bagietką.  

  • Przysmaki z filetów rybnych

    ...ryby. Na każdym kawałku dorsza rozsmaruj trochę masła ziołowego. Posyp przygotowaną wcześniej posypką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. C. Piecz przez 20-25 minut. Udekoruj(...) piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut.

  • Pieczona dorada

    Składniki dla 4 osób: Ryba: 4 średnie dorady sok z jednej cytryny pęczek koperku olej do smażenia cytryna do dekoracji sól pieprz cytrynowy Sałatka: świeży ogórek(...) nacierając ją przyprawami, wsmarujesz je głębiej, dzięki czemu ryba będzie bardziej aromatyczna.

  • Pyszne ryby na świąteczny stół

    ...pergaminem. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do 190 st. i piecz przez ok. 30 minut. Pokrój po lekkim przestudzeniu. Udekoruj np. koperkiem. Pikantna sałatka ryżowa Sposób przygotowania(...) słodkie. Gotuj na małym ogniu, aż pierniczki się rozpadną. Wywar zmiksuj na gładko lub przetrzyj przez sitko. 3. Dołóż rodzynki i kawałki karpia. Gotuj, aż ryba się zagrzeje. Włóż pokrojoną na cienkie...

Artykuły na temat: ryba z piekarnika z cytryna
  • Łosoś w musztardzie

    Sposób przygotowania: 1. Filety umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Połóż skórą do dołu.  2. Musztardę wymieszaj z miodem i posmaruj miksturą filety.  3. Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ułóż na niej rybę i skrop lekko olejem albo obłóż wiórkami klarowanego masła.  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz przez 20 minut.  5. Gotową rybę...

  • Krzaczki na których rosną te małe, pomarańczowe kuleczki możemy spotkać w wielu miejscach, jednak nie wszyscy wiedzą, że są one jadalne. Tymczasem, owoce rokitnika są nie tylko smaczne, ale również wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel W aptekach i sklepach spożywczych coraz częściej możemy spotkać preparaty, zawierające w sobie ekstrakty z rokitnika. Wiele osób próbuje również hodować tę roślinę we własnych ogródkach. Czym tak naprawdę jest rokitnik? Jak możemy go wykorzystać oraz w jaki...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    .... Zawiń w folię aluminiową (matową stroną do góry) i odstaw do lodówki na godzinę. 3. Ryby włóż do piekarnika nagrzanego do 200° C i piecz ok. 20 min (5 min przed końcem pieczenia odwiń folię, aby boczek(...) mleka, ząbek czosnku Przygotowanie: 1. Jedną cebulę pokrój w cienkie talarki, obłóż nią zamrożone filety ryby i włóż do miseczki z mlekiem. Odstaw je na godzinę (ryba rozmarznie i straci specyficzną...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Pieczona dorada z masłem i rozmarynem

    Do pieczenia najlepiej nadaje się cała i koniecznie świeża ryba. W jej skórze można zrobić po trzy nacięcia z obu stron, włożyć w nie plasterki czosnku i posypać oregano.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Dorsz z pieca na pikantnie

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...