• Informacje na temat:

    ryba z ogórkami i papryką

Przepisy na temat: ryba z ogórkami i papryką
  • Ryba prosto z morza

    ...tłuszcz. 3. Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w paski, lekko podduś na maśle klarowanym, posyp solą i pieprzem. Rybę podawaj z papryką i ziemniakami. Dorada pieczona z warzywami Składniki...

  • Rybę po grecku robię kilka razy w ciągu roku. Tym razem zrobiłam rybę po grecku bardziej na pikantnie niż na słodko bo z dodatkiem papryki i czosnku. Ryba wyszła pyszna, dość wyrazista w smaku, czyli tak jak lubię. Mam nadzieję że również wam posmakuje ta potrawa w takim wydaniu.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...w 10 minut! Farsz do pierogów Można przygotować go z tuńczyka z posiekaną cebulką, papryką, natką pietruszki, ew. jajkiem na twardo. Dopraw solą, pieprzem, nadziej pierogi. Oryginalne risotto...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z konserwową papryką i ogórkami"

  • Ryba po japońsku

    Smak Japonii.

  • Sprawdzony przepis na "Kolorowa sałatka z ogórkami i papryką"

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru

  • Ryba pieczona z cukinią i papryką - idealne danie obiadowe lub kolacyjne na gorące letnie dni :-)

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba w galarecie z kolorową papryką"

Artykuły na temat: ryba z ogórkami i papryką
  • Tortilla z rybą

    Sposób przygotowania: 1. Jogurt dokładnie wymieszaj z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz mieloną papryką, solą i pieprzem.  2. Na każdym placku tortilli połóż plaster sera i podgrzej na suchej patelni, aż ser się stopi.  3. Zsuń tortillę z patelni na deskę, nałóż na ser łyżkę sosu jogurtowego i ostrożnie rozsmaruj.  4. Na każdym placku połóż 2 liście sałaty, a na nich...

  • Zabójcy witamin

    Nie wszystkie składniki odżywcze tworzą zgrany duet. Herbatę pij tylko pomiędzy posiłkami, nie łącz pomidorów z zielonymi ogórkami, ryb nie podawaj z brokułami, a szpinaku z mięsem. Czy wiesz, dlaczego?

  • Ryby smacznie podane

    Dorsz z warzywami 1. Rybę kroimy na mniejsze, ale w miarę równe kawałki, skrapiamy połową soku z cytryny i odstawiamy. Umyte pomidory kroimy w ćwiartki,...

  • Zabójcy witamin

    Nie wszystkie składniki odżywcze tworzą zgrany duet. Herbatę pij tylko pomiędzy posiłkami, nie łącz pomidorów z zielonymi ogórkami, ryb nie podawaj z brokułami, a szpinaku z mięsem. Czy wiesz, dlaczego?

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    Najnowsza dieta, której działanie udowodniono naukowo, ma na celu wydłużenie życia. Chodzi nie tylko o to, by żyć 120 lat, ale także o to, by cieszyć się dobrym zdrowiem i pełną sprawnością fizyczną oraz umysłową. Dieta ta, autorstwa Valtera Longo, jest dietą, w której dominują warzywa, z niewielkim dodatkiem ryb i nabiału. Teraz, gdy lato w pełni, możesz ją wypróbować.

  • Zimowe sałatki

    Brukselka, papryka, bakłażan albo śledź?

  • Co jeść, by nie dać się grypie?

    Antygrypowy jadłospis zawiera dużo ciepłych, gotowanych pokarmów, zwłaszcza zupy. Beta karotenu oraz witaminy C, ważnych dla odporności, dostarczą Ci natomiast marchew, czerwona papryka, buraki, cytrusy i natka pietruszki. Spożywaj też miód i czosnek - naturalne antybiotyki o właściwościach przeciwbakteryjnych i antywirusowych.

  • Sosy do jaj i mięs

    Dodają smaku, podkreślają aromat wędlin, pieczeni, ryb i gotowanych jaj. Sprawdź nasze propozycje na gęste sosy w sam raz do świątecznych dań.