• Informacje na temat:

    ryba z koperkiem

Przepisy na temat: ryba z koperkiem
  • Ryba rybie nierówna

    ...ją ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, natką pietruszki, koperkiem czy czosnkiem. Gotowe panierowane produkty rybne mają sporo mąki, cukru, soli, polepszaczy smaku, tłuszczów trans. A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych...

  • szybki i smaczny sposób na rybę

  • Ryba z warzywami

    ...łyżki masła. Gorącą rybę ułóż na warzywach, udekoruj plastrami cukinii, cytryną oraz koperkiem.

  • Ciekawe i proste danie.Lubia je duzi i mali:)

  • Ryba dla każdego?

    Tradycyjny karp smażony w panierce, który jest serwowany na Wigilię niemal we wszystkich polskich domach, jest dla dziecka zbyt ciężkostrawny.

  • Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"

  • Wstążki z rybą w białym sosie

    .... Dopraw je za to większą ilością świeżych ziół (np. posiekanym koperkiem).

  • ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym

  • Cztery sposoby na rybę

    Podaj ją gościom w wyjątkowy sposób.

  • Wigilijna potrawa wielu polskich stołów - ryba po grecku ;)

Artykuły na temat: ryba z koperkiem
  • Ryba rybie nierówna

    ...posypmy ją ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, natką pietruszki, koperkiem czy czosnkiem. Gotowe panierowane produkty rybne mają sporo mąki, cukru, soli, polepszaczy smaku, tłuszczów trans. A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    .... koperkiem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 350 kalorii Szaszłyki rybne Składniki na 4 porcje: 30 dag filetów z mintaja lub dorsza, 15 dag małych pieczarek, 2 cebule, 35 dag(...) mleka, ząbek czosnku Przygotowanie: 1. Jedną cebulę pokrój w cienkie talarki, obłóż nią zamrożone filety ryby i włóż do miseczki z mlekiem. Odstaw je na godzinę (ryba rozmarznie i straci specyficzną...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    Hodowlany czy z naturalnych połowów - jakie mięso kupić? Pstrąg to ryba nieco zapomniana w naszej kuchni. Jak podaje IERiGŻ-PIB, powołując się na dane bilansowe za 2017 rok dotyczące spożycia ryb(...) z naturalnych połowów, czy hodowlane. Niemniej jednak kupując pstrąga, należy zwrócić uwagę na to, czy ryba jest świeża. Powinna mieć delikatny zapach podobny do surowego ogórka. Mięso ma być zwarte...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Łososiowa frittata ze szpinakiem

    W upalne dni można nie mieć ochoty na mięsne obiady. Czym więc zastąpić kotlet? Rybą!

  • Ryby coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Warto jednak zadbać, aby w parze z ilością szła również jakość. Oto pięć gatunków ryb, których lepiej nie serwować bliskim. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co więcej, specjaliści do spraw żywienia polecają zjadanie ryb ze...

  • Terrina z dorsza ze szpinakiem

    Przygotowanie 1.Szpinak i dymki umyć, posiekać, poddusić na połowie masła, odparować, wystudzić. 2. Rybę umyć, oczyścić z ości, zmiksować z jajkami i serem. Dodać szpinak, wymieszać, doprawić gałką muszkatołową, solą pieprzem, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. 3. Masę rybną wyłożyć do formy wysmarowanej resztą masła. Wstawić ją do...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

Zdjęcia na temat: ryba z koperkiem