• Informacje na temat:

    ryba z duszona papryka

Przepisy na temat: ryba z duszona papryka
  • Ryba po grecku z morelami

    Tradycyjny przepis na rybę po grecku tym razem delikatnie zmieniamy dodając suszonych moreli. To nowoczesne wydanie ryby po grecku sprawdzi się na każdym wigilijnym stole.

  • Ryba w pieprzowej koszulce z warzywami

    Eleganckie i zdrowe danie.

  • interesujący smak

  • Papryka, pomidory i cukinia (na gorąco)

    Składniki: cukinia marchewka cebula czerwona papryka czerwona koncentrat pomidorowy ziele angielskie liść laurowy sól pieprz czosnek cukier oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Cukinię i marchewkę obrać i grubo zetrzeć lub pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa wrzucić do rondelka, wlać kilka łyżek oliwy, dodać...

  • Smaczny, lekki, zdrowy i ekspresowy obiadek:)

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    ...80 dag filetów z ryb (np. z okonia), 5 łyżek wódki, 7 łyżek pikantnego sosu sojowego, 1 czerwona papryka, 2 pory, 35 dag kiełków fasoli z puszki, 25 dag kiełków soi z puszki, 1 ząbek czosnku, 1,5 dag świeżego imbiru, 7 łyżek oleju, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki octu winnego,5 łyżek pikantnego keczupu, sól...

  • Wspaniały dodatek do obiadu.

  • Ratatouille - potrawa rodem z Nicei

    Przygotowanie potrawy ratatouille może wydawać się niezwykle proste. To tradycyjne danie z Nicei wymaga jednak pewnej wiedzy, choćby odnośnie doboru składników i sposobu duszenia warzyw.

  • Przepis wart wypróbowania: "Duszona papryka z parmezanem"

Artykuły na temat: ryba z duszona papryka
  • Łosoś na duszonych warzywach

    Składniki: filet z łososia, 160 g marchew, 50 g por, 50 g papryka czerwona, 50 g cebula, 30 g cytryna, 2 plasterki rozmaryn, majeranek, pieprz czarny do smaku Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy i przekładamy na folię do pieczenia. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem, na wierzch ryby kładziemy cytrynę. Całość dokładnie zawijamy i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 20

  • Dorsz w szynce z warzywami. Wiemy, na co zwrócić uwagę, kupując rybę

    Najważniejszym wyznacznikiem świeżości jest zapach, co jeszcze?

  • Ryba bar, pieczona z chorizo, sos z papryki

    ..., mozna ewentualnie jakas inna zastapic na sos: cebula duza czerowna papryka, sol mozna ale nie trzbea dodac lyzeczke octu balsmaicznego, mozna dodac miazsz pomidora, lyzeczke...

  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ​Na talerzu powinno się znaleźć dużo produktów bogatych w kwasy omega-3 - ryb morskich, olejów roślinnych, orzechów.

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Danie zyska na smaku, gdy do sosu dodasz paprykę i seler naciowy i przyprawisz je kuminem i bazylią. Podawaj z ryżem lub ciabattą.

  • Ryby smacznie podane

    Dorsz z warzywami 1. Rybę kroimy na mniejsze, ale w miarę równe kawałki, skrapiamy połową soku z cytryny i odstawiamy. Umyte pomidory kroimy w ćwiartki,...

  • Śródziemnomorskie lato

    ...w cudownie prosty sposób. Nie potrzeba na to wielu składników, lecz jakość ich musi być jak najwyższa. Na początku wszystkie produkty na patelni są suche, a pod koniec — ryba pływa w aromatycznej mrugającej(...) i natychmiast ( subito! ) podawaj. Wskazówka na przyjęcie: możesz przygotować potrawę godzinę przed podaniem. W tym celu wyłącz gaz, kiedy ryba z wierzchu wydaje się jeszcze surowa. Nie przykrywaj...

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ...anemii polecane są: kalarepa, papryka, pomidory, natka pietruszki oraz warzywa strączkowe (przed jedzeniem trzeba je wymoczyć w wodzie, by pozbyć się fitynianów utrudniających wchłanianie żelaza. Jak...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    ...wytrawnego wina, 1 czerwona papryka, 1-2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, papryka. Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na małe kawałki. Mięso umyć, osuszyć(...) surówką z kwaszonej kapusty. Gulasz z papryką Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowiny, 2 cebule, 1 łyżka mąki, 1 papryka, 2 łyżki koncentr. pomidorowego, 2 łyżki musztardy, 100 ml czerwonego wina...

  • Sposób na rybkę

    ...parze (ok. 10-15 min). Duszone wyśmienicie smakują ułożone między warzywami. Wielkim przysmakiem jest ryba upieczona w całości. Aby nie straciła soczystości, warto ją piec w folii aluminiowej. Wciąż popularne jest smażenie. Ryba będzie soczysta i zyska chrupiącą skórkę, jeśli przed smażeniem obtoczysz ją w mące. By mięso nie rozpadło się na patelni, wcześniej skrop je sokiem z cytryny. Ryby...