• Informacje na temat:

    ryba z cebulą

Przepisy na temat: ryba z cebulą
  • Ryba po grecku

    Bywa częstym elementem wigilijnego stołu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by serwować ją przy innych, niekoniecznie uroczystych, okazjach. Jest tak smaczna, że trudno poprzestać na jednej porcji.

  • Jest łatwe do przygotowania i smaczne można podawać na przyjęciach

  • Faszerowana ryba

    Pokrojona w plasterki rolada będzie hitem każdej imprezy!

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • Ryba z warzywami

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na zrobienie pysznej ryby.

  • interesujący smak

  • Ryba pieczona z warzywami

    Pożywne danie obiadowe

  • Doskonała ryba na szybką kolacje na zimno

  • Ryba w sosie rodzynkowym

    Oto pomysł na wyjątkowe danie z ryb. Może wato wybrać nasz przepis i przygotować takie danie na wigilijną kolację?

  • szybkie,tanie,smaczne

Artykuły na temat: ryba z cebulą
  • Ryba po grecku

    Rybę umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Posyp solą i odrobiną pieprzu. Obtocz dokładnie w mące i usmaż na złoto na rozgrzanym oleju.  Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz i zetrzyj na tarce. Podsmaż na oleju razem z posiekanym porem i cebulą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe, a następnie koncentrat pomidorowy i trochę przegotowanej wody. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Kedgeree z wędzoną rybą

    Kedgeree to popularne danie kuchni anglo-indyjskiej na bazie ryżu, curry, jajek i wędzonej ryby. Sycące, smaczne i proste w przygotowaniu- wypróbuj przepis i przekonaj się sama!

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Omlet z rybą

    Pomysł na nietypowe śniadanie? Wypróbuj ten przepis na rybny omlet!

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • Ryba po grecku

    To szybki i tani przepis.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Smażona ryba z sosem cytrynowym

    Dietetycy zalecają spożywanie ryb ze względu na ich liczne wartości odżywcze. Nie masz pojęcia jak je przyrządzić? Sprawdź jak zrobić pyszną rybę z sosem cytrynowym.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

Zdjęcia na temat: ryba z cebulą