• Informacje na temat:

    ryba z ananasem - dobre

Przepisy na temat: ryba z ananasem - dobre
  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- najważniejsze, żeby był dobrej jakości. Ludzie często kupują karkówkę i okazuje się, że z kilograma mięsa zostaje większa "skwarka". Mięso jest dopompowywane, nastrzykiwane wodą - to jest forma oszustwa. Przy rybach ludzie też nie mają świadomości, że ryba mrożona ma na sobie glazurę, czyli skorupkę z lodu, który się wytopi i też niewiele z niej zostanie. Dlatego tak ważne są świeże produkty...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    .... Dietetyczne babeczki cytrynowe z polewą Babeczki są ostatnio bardzo popularne, ale niestety sprzyjają tyciu. Aby nie tracić wszystkiego, co dobre, spróbuj ich niskokalorycznej wersji(...) kaloryczne od ryb o białym mięsie. Zawierają białko wysokiej jakości, dlatego dają poczucie sytości, a do tego są pyszne - szczególnie jeśli podrasuje się je tym lepkim, pikantnym sosem. Ryba musi się...

  • Pyszne sałatki

    ...także coś pożywnego, np. pieczona, gotowana lub wędzona ryba (łosoś, makrela, pstrąg), jajko, sery lub wędlina. Jeśli sałatka ma być bardziej sycąca i kaloryczna, można ją przygotować z dodatkiem kaszy...

  • Trendy kulinarne

    Sushi Sushi nie jest właściwie znakiem trendów, ile przyjęcia się japońskiej tradycji w europejskiej codzienności. Ten japoński smakołyk z dość "podejrzanych" dla Europejczyków składników jak słonawy ryż, algi czy surowa ryba stał się naszym ulubionym posiłkiem. Dawniej jednak była to zwykła, tania metoda konserwowania żywności: solono rybę, zawijano z ryżem, składano w ziemi. W międzyczasie...

Artykuły na temat: ryba z ananasem - dobre
  • Dieta szczęścia: Co jeść, by mieć dobry nastrój

    ...tłuszczowe omega-3, niezbędne dla dobrej pracy mózgu, zmniejsza podatność na stres. Wskazówka : ryba upieczona w folii lub na grillu w piekarniku zachowa najwięcej zdrowych składników.

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Ananas nie tylko jest smaczny, ale i zdorwy Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna...

  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna Wyciąg z ananasa ma właściwości przeciwzapalne,...

  • Kuracja doktora Maxa Gersona

    Jej zwolennicy twierdzą, że jest dobra dla chorych i zdrowych, że że leczy nawet raka. Czy to prawda?

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Zachowaj młodość na długo

    Jak? Zdrowo się odżywiając. Dobre dla organizmu składniki mogą bowiem spowolnić proces starzenia.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    .... Stanowią także bardzo dobre źródło białka. Pamiętaj o tłustych rybach Stawom sprzyja dieta bogata w nienasycone kwasy omega-3 i omega-6, które mają silne działanie przeciwzapalne. Dostarczają też...

  • Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie. Chyba wszyscy Polacy znają tę maksymę, choć nie każdy jest przekonany do taniego wina. Tymczasem tanie wino, to zrobione własnoręcznie, może być wspaniałym trunkiem. Wino można z powodzeniem stworzyć samodzielnie w domu / fot. 123rf.com Wino domowej roboty nie wymaga dużych nakładów finansowych. Przyda się trochę "sprzętu" (zobacz poniżej), ale oprócz niego same składniki są naprawdę niedrogie. Jednej rzeczy jednak trzeba mieć bardzo dużo -...