• Informacje na temat:

    ryba w roznych warzywach

Przepisy na temat: ryba w roznych warzywach
  • Nowa piramida żywieniowa: tłuszcz na tak… ten z ryb!

    ..., jak omega-3, omega-6 czy omega-9, zawarte w rybach i owocach morza, zmniejszają ryzyko zachorowania m.in. na choroby układu krążenia. To oznacza, że  warto zwracać na nie większą uwagę i wprowadzić je...

  • rybka jest podobna do ryby po grecku jednak trochę się różni :)

  • Dynia, topinambur czy skorzonera - warzywa jesiennej kuchni

    Jesień to fantastyczna pora roku na gotowanie, ponieważ pojawia się bardzo dużo sezonowych warzyw - dynia, niedoceniony topinambur czy zapomniana skorzonera. Warzywa korzeniowe nabierają jesienią pełnego smaku - przekonuje ekspert kulinarny Jakub Mikołajczak.

  • Zdrowy i smaczny obiadek.

  • Przysmaki z ryb

    ...kilka minut (ser na warzywach powinien się rozpuścić). Upieczoną rybę i warzywa udekoruj natką. WARTO WIEDZIEĆ ✔ Najbardziej wskazane dla niemowląt i małych dzieci są tłuste ryby morskie, takie jak(...) kwasów tłuszczowych omega-3 niż w rybach morskich. ✔ Dzieci przed 3. urodzinami nie powinny jeść ryb przetworzonych, np. wędzonych lub w puszce. Konsultacja: dr inż. Anna Stolarczyk, dietetyk...

  • Coś na piątkowy obiad. Przepis z kuchni norweskiej. Prawie jak "po grecku"

  • Zapiekanka z mięsem

    Ta zapiekanka znakomicie będzie smakować również z innym spodem. Zamiast mielonego mięsa można dać podsmażoną rybę, kurczaka, kiełbasę lub mieszankę różnych warzyw.

  • Wypróbowany przepis na "Ryba w warzywach"

  • Ratatouille - potrawa rodem z Nicei

    Przygotowanie potrawy ratatouille może wydawać się niezwykle proste. To tradycyjne danie z Nicei wymaga jednak pewnej wiedzy, choćby odnośnie doboru składników i sposobu duszenia warzyw.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba w warzywach"

Artykuły na temat: ryba w roznych warzywach
  • Catering dietetyczny na różne schorzenia

    Coraz więcej osób doświadcza chorób, które wymagają stosowania konkretnego jadłospisu. Często zaplanowanie posiłków na cały dzień może być nie lada wyzwaniem nawet dla zdrowych osób, a co dopiero mają powiedzieć ci, którzy muszą trzymać się ostrzejszych wytycznych. Na szczęście sprawę bardzo ułatwia catering dietetyczny, który nie tylko pomaga prowadzić zdrowy styl życia, ale również pozwala zapobiegać wielu chorobom.

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ...najlepiej przyswajane jest żelazo zawarte w mięsie, ale to nie jest cała prawda. Żelazo zawarte w warzywach wchłania się niemal tak samo dobrze, ponieważ produkty roślinne zawierają dużo witaminy C. Przy...

  • Warzywa podstawą zdrowej diety

    Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej znacznie różni się od swojej poprzedniczki z 2009 roku. Największa modyfikacja dotyczy owoców i warzyw, które awansowały na pierwsze miejsce wśród grup produktów spożywczych zalecanych do spożycia.

  • Trwa sezon na najmniej kaloryczne warzywa

    Lato to doskonała okazja, by do swojego menu wprowadzić jak najwięcej świeżych warzyw. Jest ich tak dużo, że można sięgnąć np. tylko po te najmniej kaloryczne i odchudzić swój talerz.

  • Większe spożycie ryb - mniejsze ryzyko depresji

    Osoby, których dieta obfituje w ryby wykazują mniejsze ryzyko depresji, twierdzą naukowcy. Specjaliści podkreślają, że w nadchodzących latach, wraz ze wzrostem liczby osób cierpiących na depresję, dieta będzie odgrywać kluczową rolę w jej zapobieganiu.

  • Kto nie musi pościć?

    ...placówkach przedszkolnych stałym punktem piątkowego obiadu jest ryba, czasem wymieniana na inny jarski posiłek, a przecież kilkuletnie dzieci uczęszczające do przedszkola nie muszą pościć. Mimo to...

  • Zapiekanka z mięsem

    Ta zapiekanka znakomicie będzie smakować również z innym spodem. Zamiast mielonego mięsa można dać podsmażoną rybę, kurczaka, kiełbasę lub mieszankę różnych warzyw.

  • Astma? Pomagają nie tylko leki!

    ...zwiększonej produkcji wydzieliny, zwężania dróg oddechowych oraz owocującej kaszlem nadreaktywności oskrzeli. Jedz kolorowo! W zielonych i kolorowych warzywach i owocach kryją się takie antyoksydanty...

  • Zupa ramen z imbirem

    Do zupy ramen można dodawać różne składniki, np. owoce morza czy pędy bambusa. Wśród najpopularniejszych rodzajów tego azjatyckiego rosołu są: tonkotsu-ramen (z wieprzowiną), shōyu-ramen (oparty na sosie sojowym) oraz shio-ramen, z drobiem lub rybą.

  • Czego Polacy spożywają ciągle za mało?

    ...razowego i produktów z pełnego ziarna, z uwagi na mniejszy indeks glikemiczny oraz większą zawartość witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Ryba minimum 2 razy w tygodniu Spożycie ryb...